Sminktips till nyår


pic: från cosmopolitan

Jag tycker om att gå in för fullt när det gäller sminkningen på nyår. Markerande ögon och till det ljusa eller matta läppar ger en snygg partylook. Vill man däremot inte ha så mycket färg eller sotning kring ögonen så tycker jag man ska köra på en naturlig sminkning med mycket lite mascara på nedre ögonfransarna och så ett snyggt utstickande läppstift till det eller så röda klassiska läppar.

Factory Magazine Winter 2010






Chasing Wolves by Harper Smith.

Underbara och mysiga bilder som får mig att längta till hösten igen!

Silvriga cuffs




Kommer ni ihåg de här silvriga armbanden jag visade er för en månad sedan? Såg dem igår i det senaste numret av Chic som kom ut i måndags så antar att de snart kommer finnas i H&M:s butiker om de inte redan har kommit. Armbanden säljs i 2-pack och kostar 99 kr.

Vad som kommer hända nästa år



I sista numret av Chic för i år så kan du läsa om året som kommer!

Low Luv Spring/Holiday Lookbook




pic: nitrolicious

Vet att det är många fler än jag som älskar Erin Wassons smycken och här kommer de två första bilderna från hennes lookbook för våren 2011 :)


One Teaspoon Winter 2010








pic: bambi via knightcat.

Är inte första gången jag visar bilder på den här tjejen, men hon är verkligen hur snygg som helst och har ett väldigt unikt utseende som jag gillar.

Bronsade smycken



1. Pamela Love ss11. 2. Pamela Love via knightcat. 3. Ring från House of Harlow 549 kr. 4. Ring från Low Luv by Erin Wasson 649 kr. 5. Yves Saint Laurent 2 980kr. 6. Ring från Low Luv 449 kr. 7. Örhängen från Low Luv 699 kr.

Lookbook Topshop Spring/Summer 2011






pic: via caroline

Har redan visat er en bild från Topshops lookbook men här kommer tre snygga till i samma tema: vitt med naturlig sminkning och fokus på ögonbrynen.

Få Veckorevyn nummer 26



Frida har fått möjligheten att ge bort Veckorevyn till sina läsare gratis eftersom hon medverkade i numret. För att få ditt exemplar klickar du här.

Silversmycken


1. Thomas Sabo 2 980 kr. 2. Michael Kors $195. 3. Fashionology 359 kr. 4. La Sthlm 6 000 kr. 5. Fashionology 126 kr. 6. Cocoo.se 145 kr. 7. Pamela Love 2 180 kr. 8. Dominic Jones 3 557 kr.

Kuvertväska från Zara


pic: fridafahrman

Supersnygg kuvertväska som skulle passa perfekt till nyårsklänningen!

Calliope Spring 2011 Campaign








Masha Novoselova by Peter Gehrke.

Stickade tröjor


1. Acne 1 795 kr. 2. Bennetton 599 kr. 3. Velour 900 kr. 4. Nina Jarebrink 999 kr.

D-Luxe Jewelry




pic: caroline

Såg de här snygga smyckena hos Caroline. De kommer från D-Luxe Jewelry och kollektionen kommer till butikerna i mars.

Harper´s Bazaar Russia January 2011








Hilary Rhoda by Alan Gelati.

Rea hos Media Markt



Idag ska ni bege er till närmaste Media Markt om ni vill ha en dator, tv eller något annat som kostar en del eller om ni bara vill ha en film till ett lite biliggare pris. De har nämligen 20 % rabatt på allt i deras butiker! Gäller idag och imorgon.

Hello Kitty for Sephora


pic: nitrolicious

Hello Kitty har gjort en limited edition kollektion för Sephora som kommer säljas i deras butiker och på deras hemsida i mitten av januari nästa år. Synd att kedjan inte finns i Sverige för då hade jag definitivt köpt något. Priserna ligger på mellan 34 kronor upp till 375 kr!

Shoes: Alexander McQueen




pic: 2011 ready-to-wear

Alltid lika snygga skor med nytänkande idéer och fina detaljer!

Stockholm Fashion Week 2011


pic: cheapmondaysthma/w10

Datumet för visningen av höst/vinter kollektionerna 2011 kommer äga rum den 7-13 februari och nu har de ökat från tre till fyra dagar! Programmet kommer publiceras den 14:e januari men några märken som redan är spikade är: Carin Wester, Cheap Monday, Whyred, Dagmar, Filippa K, Ida Sjöstedt, Tiger of Sweden, Diana Orving, Hope, The Local Firm och GANT Rugger.

Jacka från Modekungen






Både Frida Johnson och Angelica Blick har införskaffat den här jackan. Personligen gillar jag mer den beiga för den gröna såg så glansig ut men det kanske är kamerans fel. Priset ligger på 899 kr!

Burberry and Elite London










pic: tfs

Genom att fira Storbritanniens ledande återkomst i modevärlden så har märket Burberry låtit ett antal nya framtidsmodeller visa deras delar av deras höstkollektion i en stor modeplåtning och här har ni delar av resultatet!

Credits:
All fashion by Burberry autumn/winter 2010.
Photography: Samantha West
Styling: Morgan Hamada Ruiz
Photography assistant: Joe Dahl
Makeup: Thomas de Kluyver
Hair: Ysuke Ukai
Models: Charlotte Benson, Emma MacTaggart, Hannah Hardy, Kate Howat, Olivia Dunn and Sadie Phelps; all at Elite London

Muse Winter 2010






Magdalena Frackowiak by Maciek Kobielski.

Balmain Beauty




pic: spring 2011 ready-to-wear

Gillar frisyrerna och den naturliga sminkningen hos Balmain till våren!


Emporio Armani designar Reebok EasyTone


pic: chic

Nu har Emporio Armani designat en EasyTone sko för Reebok. Chic skriver att "skorna bygger på en avancerat konstruktion med två inbyggda balansbollar under sulorna, vilket gör att du får kämpa lite extra för att hålla balansen och därmed aktiverar musklerna extra. Priset för skorna ligger på 1 550 kr och de kommer i tre färger: svart, rött och silver.

Skorna kommer säljas i utvalda butiker (bl.a. i sthlm) och här.


Möt vinnaren i designtävlingen


pic: elle

Nu har vinnaren av Elle:s designtävling varit uppe i Sthlm igen för att ta mått och prova ut klänningen som ska sys upp till henne. På deras hemsida finns nu en intervju med Therese där hon berättar att hon kommer ta med sig hennes syster till galan och hon kommer då bära en klänning från Therese egna märke.

Vill du läsa mer om Therese så gör du det här.

Nya studentlägenheter i Borås


pic: från boråstidning

Nu har AB Bostäder köpt delar av Simonsland och bygger 92 studentlägenheter bredvid den nya Textilhögskolan som kommer stå klart till terminstarten 2013. Strandläge och hög standard kommer de nya lägenheterna utrustas med och hyran kommer landa på omkring 4 200 kr i månaden. De kommer bli 32 kvadratmeter stora med eget kök och badrum med tvättpelare och alla lägenheter får franska balkonger i vardagsrummet.

Byggstarten planeras till våren 2012.

Silverarmbanden


pic: carolineblomst

Caroline tipsade tidigare idag om att de eftertraktade armbanden från Weekday har kommit in igen. Vill du ha dem får du nog skynda dig för de lär ta slut ännu snabbare den här gången. Priset är 150 kr styck.

Vad vi stickat i trikålabbet



Först får man ett papper med information om hur man ska göra..


.. och en bild på hur den ska se ut..

.. och sedan är det bara att göra en likadan!


Man kan göra hål i stickebiten.


Eller sticka som en tub eller minska bredden på biten.


Olika mönster får man genom att ta bort vissa nålar och ändra inställningar.


Eller så kan man göra en komplicerad fläta mitt i biten.


Detta är vad jag har hållt på med sedan kursen startade. Totalt har vi stickat 34 olika stickebitar på 7 tillfällen i trikålabbet. Allt det här har vi gjort samtidigt som vi har haft teori med en annan lärare och genom att själva få göra precis det han talar om på lektionerna så har vi fått en bättre förståelse och efter jul ska vi lämna in våra pärmar och få dem godkända och förhoppningsvis få godkänt på tentan!

Snart är det jullov



Idag var näst sista dagen i skolan. Visserligen går jag dit frivilligt men det finns en hel del saker som behöver bli klart i de båda kurserna så vi jobbar på. Idag blev jag exempelvis helt klar med mina trikålabbar där jag stickat olika bindningar och mönster. Lite senare tänkte jag visa er lite mer hur det går till när vi stickar :)

Inspiration


pic: 365days

Vet att många tycker om när jag kommer med tips på inspirerande och roliga bloggar så här kommer en. Systrarna Mira och Thilda är Devotes nya moderedaktörer och tillsammans driver de bloggen 365days som har en härlig blandning mellan kläder och inredning.

Vill ni veta mer om systrarnas nya jobb så läser ni om det här.

ALDO Spring 2011 Collection


pic: nitrolicios

Ni vet ju hur mycket jag tycker om Aldos skor och här kommer de finaste sakerna från deras vår och sommarkollektion för nästa år!

Inspelningsdag av Stylisterna














pic: theresa grundin

Vet att det är flera av mina läsare som är intresserade av det kommande programmet Stylisterna så därför tänkte jag visa er lite fler bilder ifrån en inspelning som varit nu i veckan!

Streetstylebilder hos Chic


pic: chic

Nu har
tidningen Chic börjat med streetstylebilder på sin hemsida! Det är deras bloggare Sania Claus som står bakom kameran och förrutom att du kommer kunna se bilderna på nätet så kommer de även att finnas i deras tidning.

Kolla in dem här.


Canon lanserar designväska

´
pic: chic

I samband
med att deras populära digitalkamera IXUS fyller 10 år så har de tagit fram den här specialdesignade kameraväskan. Väskan är tillverkad i äkta skinn med gulddetaljer och det svartvita fodret är designat av designern Cajsa Bratt. Väskan kostar 399 kr och finns till försäljning hos de stora teknikkedjorna!


ELLE Januari 2011



Härligt repotage med Lykke Li!


Snygga porträtt av Liselotte Watkins på Frida (det går även att köpa dem!)


Snygga modejobb!


Tidningen kom ut i butik i tisdags!

Snygga smycken


pic: maxandchloe


Alexa Small Shoulder Clutch



Nu finns den populära och underbart snygga Alexabagen i en mindre variant och till ett mycket lägre pris såklart. En lila hade inte vart helt fel ?

De nominerade till årets accessoardesigner..



.. på Elle-galan är Palmgrens, Cornelia och Acne!

Vinnaren i designtävlingen


pic: elle

Idag presenterades vinnaren i ELLE och H&M:s designtävling och det var ingen mindre än Therese Fredman på min skola! Förrutom äran kommer alltså Therese få sin kreation uppsydd och bära den på ELLE-galan 2011 som hon också får biljetter till!

Ni hittar hennes egna märke här.

Inspiration


pic: fridafahrman

Tror jag ska köra på en sån här fläta imorgon till skolan!

Stylisterna




Berättade för ett tag sedan att deltagarna i programmet Stylisterna är klara och för er som inte orkade gå in på länken jag la upp så har ni dem här ovan. Vill ni däremot veta mer om dem så klicka in er här.

Nu är datumet för premiären bestämt, den 24 januari blir det!

Snygga väskor


Chanel, Stella McCartney.

Gillar verkligen de här två väskorna från deras vårkollektioner. Den vänstra har en alldeles lagom storlek medan den andra känns väldigt stilren och klassisk!


H&M SS11
















pic: forni, via hannamw, lesmads.de, elin kling, fnylen

Tänkte fortsätta visa lite plagg från h&m:s vår och sommarkollektion när jag ändå är igång. Är inte lika säker på att den vit/svarta väskan är min favorit längre efter att jag har sett den här underbara bikinin!

Galaxy


Elin Klings val till Whyreds julkalender


pic: elinkling

Idag får
ni 20 % rabatt på det här halsbandet från Whyred. Kika in här.


H&M Spring/Summer 2011 Women´s Lookbook




pic: nitrolicious

Gillar de bruna skinnshortsen med snörning och de svarta skorna till som Frida har på sig, men favoriten än så länge är nog den svart/vita väskan med dragkedja som jag har visat tidigare!

Övningstentan i grupp



Idag var det alltså dags för övningstenta och det behövdes verkligen. Jag var med några tjejer som går textilekonomprogrammet och de var hur duktiga som helst och kunde hjälpa mig med lite saker som jag inte förstått ännu. På torsdag ska vi gå igenom allting från början och ta upp alla frågor som finns och sen blir det tenta andra veckan i januari när vi kommer tillbaka.

Snygg axelväska


Swedish Hasbeens, 2 500 kr.

Övningstenta i trikåtekniken


Ellie Lavelle SS11.

Idag går
vi i skolan till klockan tolv och vi kommer sitta i grupper om några personer och få en övningstenta med olika stickebitar att analysera. Meningen är att det ska komma upp många frågor och att vi ska reda ut oklarheter så att vi har full koll på hur det ligger till när den riktiga tentan kommer i januari!


Unearthen



Dessa snygga halsband hittar du här.

Isabel Adrians gaderob




pic: chic

I senaste numret av Chic får vi följa med in till Isabel Adrians gaderob och kolla på hennes kläder, accessoarer och skor. Shoppingbudgeten ligger på mellan 20 000 - 100 000 kronor i månaden och hennes favoritskor kommer från YSL. För att veta mer om henne får du köpa tidningen eller kolla in hennes blogg här.

Jewellery




pic: fashiontoast, fashionology, low luv by erin wasson

Riktigt snygga smycken. Skulle vilja ha allihop!

Fårskinnsshorts


Modekungen 599 kr.

Uppgiften i kursen färglära





Imorgon ska vi presentera vad vi kommit fram till i vår färg och belysningsuppgift i färgläran. Alla i vår grupp valde en butik att studera på egen hand och bilderna ovan är från butiken jag tog som ligger i närheten av där jag bor. Ska bara skriva ihop allt till en sammanhängande text nu :)

Essenciale Spring 2011 Campaign






Natalia Shueroff by Gustav Marx.

Gillar verkligen de här bilderna och alla söta somriga klänningar!

Weekdays nya samarbete


pic: weekday.com

Borba Margo heter märket som Weekday har valt att samarbete med härnäst och de har designat tre läderbälten med speciella detaljer för kvinnor.

Läs mer om samarbetet och kolla in bältena här.


Letar inspiration till vårt projekt


pic: sthlmstreetstyle

Precis just såhär ska kvinnorna som handlar ifrån vår butik se ut! Vardagssnygga med speciella jackor, snygga skor och till det en fin väska!

Ta reda på tågens förseningar



Johan Petterson är en pendlare som blev trött på att tågen alltid var försenade så han tog saken i egna händer och startade sajten senatåg.se flr att räkna ut hur mycket tid det har kostat samanlagt med alla förseningar. Tack vare honom kan man upptäcka alla förseningar i tid men SJ och Trafikverket är inte glada, de tycker att siffrorna är affärshemligheter men det enda de kan göra är att förbättra sina resor för oss resenärer.

Du hittar satjen här.

Föreläsning med Jonas Colting


pic: colting.se

Triathlonmästaren kommer till Borås i februari nästa år och då kommer han bland annat att prata om sin nya bok "Nakna hälsan". Föreläsningen kommer kosta 495 kr och då ingår t-shirt från Craft och nyttig fika.

Tisdag 15/2 kl 17.30-21.00.
Onsdag 16/2 kl 17.30-21.00.

Anmälan görs på [email protected] .

De nominerade till årets designers..


pic: elle

.. på Elle-galan är Ann-Sofie Back, Ida Sjöstedt och Carin Rodebjer! Fredagen den 14:e januari kommer galan att hållas på Grand Hotel i Sthlm och förrutom årets designer så kommer även årets accessoardesigner att utses (men de har inte presenterats än). Dessutom delas det ut fyra priser till årets bästa klädda, två priser i samarbete med H&M och ett nystiftat pris, årets look, i samarbete med L´oréal som du kan läsa mer om och rösta till här.

Ta chansen och vinn make-up för 3 tusen kr på Elle:s galablogg.

Low Luv by Erin Wasson


pic: kyssjohanna.se


Alexa Chungs nya TV-show


pic: via emilie.chic.se

Nästa år kommer Alexa att få en alldeles egen modeshow under namnet Thrift America där vi kommer få följa med henne när hon åker runt på loppmarknader i USA, Paris och London och letar upp vintagefynd och vackra möbler. Programmet kommer visas på PBS.


Inspelning av Stylisterna




pic: teresa.elle.se

Nu har inspelningarna av kanal 5:s nya program Stylisterna dragit igång! Hittade de här bilderna på Teresas blogg som är den som står för sminket och hon är makeup artist på L´Oréal Paris. Redan nu kan du läsa om alla deltagarna och se små snuttar av dem och du hittar det här.

Dagens föreläsningar


Alexandra Carl by Damon Baker.

Morgonen börjar med trikåteknik för att sedan avsluta med säljteknik och en redovisning av fältstudierna för den gruppen som fick någon intervju med butikschefen i tid.

Göra tyg i rundsticksmaskinen



Max kan man ha tre olika färger och vi valde de här!

Totalt finns det 24 system i den här rundsticksmaskinen.

Om stålskivan är intryckt betyder det att nålen inte arbetar.


Varje system har en av de tre färgerna, ex. vit har system 1,4,7 osv.


Här ser ni hur man ritar upp ett system :)


Såhär kommer garnet ner från maskinen (som en rulle).

Använde grå först men blev så mörkt, så vi gjorde om med vitt!


Idag var det alltså dags att prova på rundsticksmaskinen som är en stor maskin där man gör tyger som används till bland annat t-shirts, underkläder och pikéer. Två och två fick vi tillsammans göra ett av våra egna mönster och själva välja färger till tyget och ställa in alla nålar. Var riktigt roligt att se sitt eget designade tyg komma ner i maskinen och om man ville fick man göra ytterligare en meter till och ta med sig hem vilket Linda gjorde. Det bästa av allt är att vi får använda maskinerna hur mycket vi vill på fritiden bara vi betalar för tråden! :)

Creature






Alexandra Carl by Damon Baker.
Beauty by Annam Butt.
Set Design by Luke Abby.
Styling Assistant Francesca Zanetti.

Djurringar hos Betsey Johnson



Tycker verkligen att de är hur söta som helst!

Affordable Luxury by Ewa Larsson: Jewellery



Här ser ni en del av smyckena som Ewa Larsson designat. Ganska snygga eller hur? Min favorit är halsbandet längst upp till vänster och priserna ligger på mellan 149 kr och 299 kr!

Kolla in resten av kollektionen här.


Peace Images


pic: stantonjames

Riktigt snygga smycken! Från vänster, örhängen, armband och halsband.

Affordable Luxury by Ewa Larsson



Idag släpptes Ewa Larssons andra samarbete med Lindex och kollektionen består av underkläder, smycken och lounge wear, som är plagg i sköna och lyxiga material med bl.a. en kimono. Priserna varierar från 149 kr upp till 499 kr.

Du hittar alla plaggen här.


Blommiga Dr Martens




Har aldrig riktigt gillat Dr Martens kängor men efter att jag träffade Sofia backstage under fashiondays och såg hennes fina blommiga så är jag helt såld.

Någon som vet vart man köper dem lättast i Sverige? Butik eller nätet?

Proenza Schouler Patent PS1



Den här nya modellen av Proenza finns i tre olika storlekar, large som ni ser på bilden, medium och pochette. Väskorna finns till försäljning på deras hemsida.


H&M Christmas Charity


pic: charity.minoutfit.se

Tillsammans med Minoutfit har H&M startat en kampanj för att sprida julglädje. Genom att ladda upp en outfitbild skänker kedjan en donation till UNICEF som ger ett barn rent vatten. Så enkelt och så bra, börja ladda upp bilder nu!

Inspiration






pic: via studdedheart

Grupparbete med projektet


Viktoria Sasonkina by Anna Palma in Glam Noveau.

Nu efter redovisningen av kundströmsanalysen och intervjun med butikschefen så börjar projektet dra igång på allvar. Meningen är att vi ska komma på ett nytt butikskoncept och skapa en butik med inredning, märken, layout, affärsidé, profil ja allt man behöver innan man ska starta en riktig butik. Vi är på mycket god väg och just nu håller vi på att hitta inspiration till färgsättning och väggarna.

Bella o bastian



I förra numret av tidningen Chic finns Isabellas märke bella o bastian med. Är riktigt roligt att det är fler tidningar som uppmärksammar henne för hon är verkligen jätteduktig! Och angående hennes kollega som jag skrev under fashiondays så finns det ingen sådan berättade hon för mig idag efter vår trikåtekniklektion, det är hon ensam som har startat och driver märket :)

Du hittar både hennes höst och sommarkollektion här.

Kurv Magazine







Alison Arboux by Jonathan Segade.

Detaljer: Shoes


pic: carolinaengman

Jeffrey Campbell
har verkligen snygga skor och unika som de här ovan. Vet att många brukar beställa skor från det märket och det finns en hel del snygga i deras lookbook för nästa sommar så man kanske skulle ta och prova!


Inspiration


pic: sthlmstreetstyle

Älskar Elena Perminovas kombination av baskläder och färg på sina plagg!


Jubileumsdagar på Ramona Design



Till och med den 18 december har Ramona Design jubileumsdagar med 20 % rabatt på allt i hela butiken! Själv köpte jag min balklänning där (den till höger) på deras rea nu vid jul och den hade kostat 5 000 kronor men när jag hittade den fanns det bara en kvar och den var nedsatt till ettusensjuhundra så man kan verkligen hitta kap där!

Ramona Design, Kungsgatan 10a. Hemsida.

Victoria´s Secret Fashion Show 2010







Har länge letat efter showen på youtube men aldrig lyckats hitta hela men igår upptäckte jag att caroline hade lagt upp den på sin blogg och jag tänkte att det finns säkert fler som missade den på tvn som jag! ;)

Lindex sommarkollektion






pic: vanillascented

Gillar blusen på första bilden väldigt mycket. Supersnygg färg!

Adventskalender med klappar varje dag


pic: chic

För några
dagar sedan tipsade jag om två adventskalendrarna här på nätet och nu tänkte jag berätta att även tidningen Chic har en kalender där du kan vinna fina klappar varje dag. Vad sägs om drömkläder eller en hotellnatt? Listan över alla klappar hittar du här.


Chloe Schuterman börjar blogga



Förra veckans snackis måste nog ändå ha varit Chloes bloggdebut? Tidningen Chic, som är sidan hon bloggar för, har fått tusentals frågor från både tv och tidningar om den 11-åriga flickan som nu har blivit Sveriges yngsta professionella modebloggare. Ni hittar hennes blogg här.


Sommarens blusar




pic: anywho

De här två blusarna är från Gina Tricot och Cheap Mondays sommarkollektion nästa år. Vad tycker ni om magtröjorna? Kommer ni vilja bära en?

Julmarknaden



Fina stickade mössor och vantar från märket Frost!


Snygga halsband i stål med löstagbara fjärilar som man kan byta ut!
m



Supersöta skärbrädor, örngott och disklappar!

Julmarknad på Textilhögskolan



Tänkte tipsa alla boråsare och folk som är i staden att gå förbi Textilhögskolan för den här helgen är det julmarknad med olika saker till försäljning som elever på skolan har tillverkat. Själv hittade jag en hel del snyggt! Bilder kommer senare :)

Bloggbattle AW 2010


Veronika Vilim by Ross Shields.

Jag kom 2:a i bloggtävlingen! Blev hur glad som helst när de ropade upp mitt namn och jag fick komma fram. Fick blommor och ett presentkort på 500 kr!

Frisyrtips


pic: damernasvärld

Fredagskväll
och kanske är det dags för fest? Vill du köra på uppsatt och något enkelt så finns det många olika tips på alternativ till den klassiska tofsen. Kolla in instruktioner och fler bilder här.


Ida Sjöstedt lanserar ny couture kollektion








pic: www.idastjostedtcouture.blogspot.com

Nu har Ida designat nya coutureklänningar som finns att sys upp till beställning. Totalt är det fem nya modeller och priserna ligger mellan 4 000-12 000 kr.


Jade Jagger designar igen


pic: damernasvärld

Nu är
det bestämt att Jade Jagger fortsätter sitt samarbete med Indiska och hennes andra kollektion kommer innehålla kläder, accessoarer och inredning och den kommer finnas till försäljning i utvalda butiker den 12 maj 2011.


Redovisning av fältstudierna



Nu om några timmar ska vi redovisa vad vi har kommit fram till i vår kundströmsanalys och även berätta om vår intervju med butikschefen på Sisters samt våran betygsättning på deras skyltfönster, men först ska vi göra ett genrep så att allt förhoppningsvis flyter på när vi står framför klassen!

Pamela Love



pic: jakandjil

Armbandet
som alla vill ha just nu kostar 12 100 kr!


Finalisterna i designtävlingen


Bidrag nr tre: therese fredman, bidrag nr fem: angela stenberg.

Idag presenterades finalisterna i ELLE:s designtävling där vinnaren får sin klänning uppsydd och får gå på ELLE galan 2011. Totalt är det tio finalister och på bilderna ovan ser ni mina två favoriter. Klänningen till vänster är gjord av tjejen på min skola som har klädmärket Diis!

Se alla finalisterna och rösta på din favorit här.

Gör det själv




pic: loveaesthetics

Har tidigare visat er Klings vita jacka med dragkedjor från Back och när jag nu såg den här bilden på carolinesmode var jag bara tvungen att visa er dem! Tjejen som har förvandlat sin militärjacka från hm heter Ivania och har ni någon jacka som ni tröttnat på så tycker jag att ni ska prova att göra en själv! :)

Morgontips



Tänkte börja dagen med att tipsa om fashionoutleten (som fanns under fashiondays) nu har sänkt sina priser ytterligare för att tömma lokalen på alla kläder. Första dagen att handla var igår och det håller på till och med den 5:e december. Tiderna som gäller är onsdag-fredag: 12.00-19.00, lördag: 10.00-17.00 och söndag 10.00-14.00.

Nybrogatan 7, Simonsland, Borås. Karta hittar du här.

Gästbloggare hos Anywho




pic: anywho

Alexandra Carl
är namnet på modellen som just nu gästbloggar hos den danska trions blogg Anywho. Alexandra bor i London och började arbeta som stylistassistent på tidningen LOVE magazine för bara någon vecka sedan. Tyvärr får hon inte avslöja så mycket om vad hon gör på jobbet men det kommer upp en hel del inspirationsinlägg och tips! Ni hittar hennes inlägg här.


Att ha en blogg kan löna sig


pic: www.modsmagazine.se

Webbtidningen MODS Magazine, som jag har skrivit om tidigare, berättar att det finns en tydlig trend att olika företag och tidningar tar hjälp av bloggerskor när de vill lansera någonting nytt eller för att nå framgång. Senaste tillskottet är Blondinbella som kommer att lansera magasinet "Egoboost" i vår tillsammans med Moderna Tidskrifter och själv bli chefredaktör för tidningen. Målgruppen är kvinnor mellan 20 till 30 år där fokus ligger på företagande och inspiration skriver MODS.

Det andra nytillskottet i tidningsvärlden kommer finnas i hyllorna i mars 2011 och drivas av Elin Kling och Glamours föredetta chefredaktör Jonna Bergh Wahlström. Än så länge är det inte mycket som är bestämt, eftersom de nyss börjat arbeta med tidningen, men den går under arbetsnamnet "Style by" och tanken är att den ska komma ut sex gånger per år. Målgruppen här är vuxna modemedvetna kvinnor och förrutom en pappersutgåva kommer även en webbsajt och en i-pad tidning att lanseras.

Mer information hittar du på dagens media här.

Inspiration


pic: www.hanneli.com

Snygga Hanneli klär sig i shorts från Topshop, tröja från Hope, jacka från Helmut Lang och väska från Mulberry. Riktigt vardagssnygg med shortsen som bryter av allt det svarta och så en strikt frisyr till det!


Adventskalendrar med klappar varje dag


pic: damernasvärld

Idag är det 1 december och nu har nedräkningen till julafton börjat! Hos tidningen Damernasvärld kan du tävla om fina julklappar varje dag (ni hittar alla klapparna här) och även hos Caroline Blomst delas det ut klappar men här gäller det att vara först att kommentera inlägget för att vinna presenten. Inläggen släpps någon gång mellan 00:01 och 23:59 varje dag så det gäller att kolla in carolines mode flera gånger per dag med andra ord. Lycka till!

Metallic från H&M


pic: carolinelovesit

Nu kommer hm med ett par snygga metallicarmband som liknar de från weekday. Har ännu inte hittat de på hemsidan men de kommer nog upp snart!


RSS 2.0