Detaljer: Dalmatin









Söta Elise!

pic: anywho

Tycker dalmatinmönster är jättesnyggt så länge som det inte är äkta skinn. Bilderna är från Topshop Uniques visning där de var så inspirerade av hundens mönster att det syntes både på kläder, accessoarer, naglar och skor!

Katy Perry for Thomas Sabo






pic: frida fahrman, chic

Som ni kanske vet så är Katy Perry det nya ansiktet utåt för smyckesföretaget Thomas Sabo och i lördags eftermiddag var hon på presskonferens i Munchen för att prata om sitt samarbete (men hon skulle även uppträda!). På bilden längst ner ser ni några av de berlocker som hon gjort till kollektionen Charm Club.

Katy Perry är är perfekt för oss. Hennes personlighet och karisma matchar vårt varumärke så mycket att vi inte kunde tänka oss en bättre partner, säger Thomas Sabo.

Gult i sommar




1,2.
Filippa K. 3. Bubbleroom 129 kr. 4. H&M 49,50 kr.

Satsa på att köpa ett plagg i färgen gult till sommaren eller varför inte en clutch som Carolina Engman på bilden? Den har hon köpt på American Apparel. Själv ska jag prova tröjan från Filippa K nästa gång jag besöker deras butik, har nämligen kollat in den enda sedan jag såg den på visningen i höstas :)

Oscarsgalan 2011


Gwyneth Paltrow i Calvin Klein och Cate Blanchett i Givenchy.


Scarlett i en Dolce & Gabbana dress. Hilary Swank i en från Gucci.


Halle Berry i Marchesaskapelse och Mandy Moore i en från Monique Lhullie.

Igår kväll hölls Oscarsgalan och här har ni de som jag tyckte klädde sig bäst. Tycker Scarlett ser väldigt fräsch ut med sitt hår och härliga färg på klänningen, men min absoluta favorit är Cate som bär en från Givenchys senaste kollektion!

Bilderna kommer från posh24.

Lady Gaga för MAC


pic: maccosmetics.com

Lady Gaga har just nu en kampanj med MAC Cosmetics som ska göra folk mer medvetna om Hiv och Aids. Tillsammans har de tagit fram ett nudefärgat läppstift som jag har hört ska vara riktigt bra och det bästa av allt är att all vinst kommer att gå till välgörenhet för att hjälpa de som drabbats av sjukdomen!

Gaga har gjort en musikvideo för läppstiftet som du kan se nedan.


Plisserad kjol



Flera bloggare har köpt sig en plisserad kjol och jag tror detta kan bli riktigt hett i sommar då nästan alla hade en långklänning förra året och den här har är lite av samma stuk. Älskar Sofi Fahrmans kjol här ovan som kommer från Topshop, sedan är den mintgröna i mitten också väldigt fräsch. Den hittar ni på stylebymarina.com för $56. Den svarta och beiga kommer från Monki och finns ute i butik just nu för 400 kr. Kjolen längst har Elin Kling precis köpt på Zara.

Ny tidning


pic: blondinbella.se

Ytterligare en ny tidning är på gång och i den här är det Isabella Löwengrip som är chefredaktör! Tidningen heter Egoboost magazine och kommer komma ut två gånger innan sommaren med start i mitten av april (167 sidor totalt!).

Utförsäljning


pic: bellaobastian.se

Idag tänkte jag tipsa er om en utförsäljning som äger rum ikväll på restaurang Stearin i Göteborg. Märkena som kommer vara där är Billy and I, Bellaobastian, Josefin Strid, Diis, Lotta Niemi och Dowdy Fourhundred. Kontant betalning.

Plats: Tredje långgatan 8
Tid: 15.30-20.00 (med efterhäng till 1)


Kurslitteratur



Har köpt min första kurslitteratur begagnat nu och det känns faktiskt bra. Betalade hälften av priset det skulle kostat mig att köpt dem nya. Visserligen börjar inte kursen förän om en månad, men det är bra att vara ute i god tid.

Kelly Osbourne for Material Girl




pic: posh24

Berättade för ett tag sedan att Kelly hade ersatt Taylor till Madonna och Lourdes klädmärke Material Girl och här har ni de första kampanjbilderna!

Milano Fashion Week #1











Pradas visning.













pic: caroline blomst, agnes b, tommy ton


Modeveckan har som ni vet dragit vidare till Milano och här kommer lite bilder!

Trend: Ear cuff


1. Fashionology 10 Euro. 2. Bjørg Jewellery 189 Euro. 3. Nelly 149 kr. 4,5,6. Cocco.se 95. 7. Cocco.se 165 kr. 8,9. Maria Black. 10. JFR.se 129 kr. 11. JFR.se 195 kr.

Missa inte Jil Sanders visning live kl 2


pic: jilsander.com

Om lite mer än en halvtimma livestreamas Jil Sanders visning från Milano!

Pamela Love Fall 2011 Presentation








pic: fashiontoast

Under modeveckan i New York visade Pamela Love upp sin höstkollektion som vanligtvis innehåller mycket fint. Presentationen hölls på Milk Studios och vill ni se fler bilder på smyckena eller gästerna som kom hittar ni dem här.

Tänkte även visa er en film där Pamela berättar och visar när hon gör sin sommarkollektion och tankarna kring hennes skapande (klicka på videon!).


Whitney Port for Bik Bok


pic: whitneyeve.com

Wow läste nyss hos Nina att Whitney är Bik Boks nya gästdesigner. Spännande! Ser verkligen framemot detta för jag tycker hon gör väldigt fina plagg till sitt egna klädmärke Whitney Eve. Kollektionen kommer släppas i utvalda butiker i oktober säger Bik boks marknadschef Martin Lien och hon ska dessutom besöka både Stockholm och Oslo när kollektionen lanseras!

Virkade plagg


pic: oracle fox, emmaoclothing, tfs, nitrolicious

Många är vi som fallit för de virkade plaggen och är du på jakt efter ett så har jag två tips till dig, antingen väntar du på att H&M Conscious Collection ska komma ut den 14 april och köper dig ett par shorts eller ett linne, eller så går du in på emmaoclothing.se och klickar hem klänningen eller bikinin :)

SVEA-utförsäljning


pic: sweden in spring 2011 svea.

Idag och imorgon har SVEA utförsäljning i Borås på vårens provkollektioner och andrasorteringar. Endast kontant betalning gäller!

Plats: SVEAs huvudkontor vid Almåsgymnasiet
Tid: Fredag 11-18, Lördag 11-15.


Mania Mania



För några dagar sedan visade jag märkets otroligt snygga kampanjbilder med Abbey Lee Kershaw och som ni ser så finns det mycket fina saker med ha-begär!

Sommarens bikinisar


1. H&M 129 kr. 2. H&M 99 kr. 3. H&M 129 kr. 4. H&M 99 kr. 5. H&M 149 kr. 6. H&M 99 kr. 7 & 8. Nelly 798 kr tillsammans. 9 & 10. Nelly 349 kr tillsammans. 11. Ripcurl. 12. Ripcurl. 13. Lindex Black Collection 149 kr. 14. Bubbleroom 129 kr. 15. Panos Emporio, Atemis, från kollektionen Unlimited Love. 16. Panos Emporio, Callistro, Unlimited Love. 17. Lindex Black Collection 99 kr. 18. Lindex Black Collection 129 kr. 19. Lindex Black Collection 129 kr. 20. Lindex Black Collection 99 kr.

Är riktigt sugen på att köpa en ny bikini nu så att det snart blir sommar! Önska kan man iaf :) Älskar de vita från Panos, men jag köpte två vita förra året så vill nog ha en i färg istället. Fast de svarta från Lindex är ju nästintill perfekta :)

Tävla om att vinna en bikini från Panos gör du här.

Snygg svart väska




pic: lindex.com

Den här väskan kostar 199 kr och kommer snart till butikerna och online!


Inspiration: Ringar












pic: oracle fox, themaniamania

Börjar dagen med lite inspirationsbilder som jag tycker väldigt mycket om.

Vårt butikskoncept





Vår butik har en industrikänsla med tegelväggar som bilden ni ser här.


Stängerna där kläderna ska hänga ska vara i stål, liksom vår kassa.

Den här hängväggen skulle vi ha som blickfång ovanför kassan, fast med stålrör.

Till vänster om kassan står ett ställ med noga utvalda böcker.


Här ser ni ena långsidan, där plaggen hänger både framifrån och från sidan.


Skorna står på en hylla i vitt trä, medan soffan & provrummen går i lila.


Vår idealkund: en glad modemedveten tjej som utstrålar självförtroende!


I vår butik hittar ni bla följande märken..

Bodkin.


Helmut Lang.


Malene Birger.


Burberry Prorsum.


Skor/smycken är noga utvalda och varje vecka kommer det nytt!

Pamela Love, Finsk, Low Luv by Erin Wasson, Fashionology, Unearthen, Kris Van Assche, Bjørg, Mania Mania mfl. 


Vårt ena skyltfönster kommer täckas av streetstylebilder på folk från gatan och kunder från butik så att detta bli en "snackis" som många pratar om och som gör att man gärna tar en omväg för att kolla in våra bilder :)




Det är i kursen Butikskommunikation och säljteknik som vi har skapat vårt eget butikskoncept och som vi hade vernissage och utställning på för någon vecka sedan. Vår butik fick namnet Alessandra efter Alessandra Ambrosio och är en lite mindre butik som ligger lite avsides, på en sidgata till huvudgatan.

Butiken är exklusiv och bjuder flera gånger per år in till olika event, modevisningar och tillställningar. Vi erbjuder många märken men bara ett fåtal plagg ifrån varje. Exempelvis en tröja, ett par byxor och en t-shirt ifrån Bodkin åt gången, allt för att kunna erbjuda det bästa och de allra finaste plaggen ifrån varje istället för att ta in allt. Varje vecka kommer det in nya produkter till butiken och vi har en nära relation till våra kunder då de alltid kan komma med tips och önskemål om nya märken/plagg vi ska ta in!

Hoppas ni har fått en liten bild av hur vårt företag ser ut :)


Zara öppnar webshop


pic: zara.com

Den tredje mars kommer Zara att slå upp portarna för sin onlineshop!

Style by Marina


pic: stylebymarina.com

Såg den här snygga jackan på Frida Johnson som tyvärr inte fanns kvar på hemsidan hon köpte den på, men istället hittade jag lite annat snyggt!

De populära shortsen i Stylisterna


pic: frida fahrman, hm.com

Mockashortsen som var med i torsdagens program av Stylisterna ska finnas ute i H&M:s butiker just nu och ska kosta 799 kr. Skinnshortsen med snörning lär kosta något liknande och jag skulle tro att de kommer ut nu under mars/april.

Milano Fashion Week


pic: alberta ferretti ss11.

Idag drar modeveckan i Milano igång med visningar så som Gucci, Alberta Ferretti, Bottega Veneta och Marni. Sista dagen är tisdagen den förste mars.

Copenhagen Fashion Week: 4 februari


Ivan Grundahl.




Wackerhaus.






Designers´ Nest.




Veronica B Vallenes.






S'nob de Noblesse.








By Malene Birger.


Wood Wood.






Henrik Vibskov.

Under sista dagen i Köpenhamn visade Malene Birger sin kollektion som jag tyckte hade väldigt många fina detaljer, skärningar och accessoarer. Gillade även Wackerhaus pumps med en triangel ovanpå längst fram. Diskret och snyggt!

Photgrapher: Copenhagen Fashion Week.


Stel halsring



Igår visade jag er Ewa Larssons halsband för Lindex som liknar väldigt mycket Elin Klings. Gillar ni inte det tjocka men tycker att det är snyggt med en ring runt halsen så finns den här varianten. Kostar 170 kronor och du hittar den här.

London Fashion Week #2









Söta Hanneli!






Ann-Sofie Back Ateljé.






Abbey Lee Kershaw.







pic: caroline blomst, agnes b, karenwheredidyougetthat, tommy ton

Olivia Palermo klär sig riktigt bra nu under modeveckan, eller vad säger ni?

Update: Verkar som att några missuppfattade det jag skrivit, så vill bara förtydliga att Olivia är en av mina favoriter när det gäller att klä sig snyggt, men skrev såhär eftersom jag la upp en bild på henne igår med :)

Trend: Påsväskan



Påsväskan verkar bli riktigt populär nu till våren! Den vita och gula längst upp är ifrån H&M:s Fashion Against AIDS (i butik 26:e april). Runwaybilderna är från Jil Sander och det är även därifrån som Columbines påse är från. Den svarta längst ned hittar ni på Mrs H och märket är Maison Martin Margiela.

Runway: Acne AW11









Riktigt fina kläder men det finns ändå inget plagg som väcker ha-begär hos mig. Vad tycker ni? Vilket plagg gillar ni mest?

Intermix SS11 Campaign





pic: intermixonline.com

Ni vet ju att jag älskar såna här kampanjer så var tvungen att visa er den här :)


London Fashion Week #1







Söta Dorothea Barth Jörgensen!



pic: posh24, caroline blomst


Här kommer lite bilder från Londons modevecka där Olivia Palermo och Alexa Chung var några av gästerna på Matthew Williamsons visning.

Den roliga överaskningen



Blev jätteglad när jag fick förfrågningen om att bli veckans blogg och från och med idag hittar ni mig under mode och skönhets kategorin. Tack Karin!

Lindex Affordable Luxury


pic: lindex.com

Här ser ni några plagg från den fjärde kollektionen som Ewa Larsson har designat för Lindex. Fick ni inte i tag på ett halsband från Elin Klings kollektion så har Ewa ett liknande i sin. Sen tycker jag även att det guldiga armbandet liknar Bimba & Lolas som jag visade er för ett tag sedan. Riktigt fint!

Kollektionen kommer till butikerna den 27 april.

Acne kopia


1 299 kr.

Såg den här skon när jag gick förbi Scorett i Göteborg nu i helgen. Påminner väldigt mycket om Acnes admire sko från deras höstkollektion.

Lost in Wonderland








Photography by Elouise van Riet-Gray.

Superfina foton tycker jag och jag älskar verkligen hennes håruppsättning!

The Row FW 11






pic: knightcat

Systrarna Olsen fortsätter att leverera och de kör på långa längder.

Sabina and Friends Showroom






pic: carolinesmode.com/isabelle

Kommer ni ihåg att jag i augusti förra året berättade om ett företag i Stockholm där man kan hyra dyra märkeskläder? Idag såg jag att Isabelle hade varit och hyrt ett plagg i deras showroom som de öppnat. Sabina and Friends grundtanke är att deras kunder alltid ska ha en ny och uppdaterad gaderob och de erbjuder märken så som Sass and Bide, Prada, Paul and Joe, Alexander McQueen & Gucci.

Kolla in priser och hur du kan hyra ditt plagg här.

Bjørg



Nu har smyckesmärket Bjørgs lookbook kommit ut. Kolla in den här!

Hold it against me



Jag tycker slutet av Britneys nya video är grymt. Vad tycker ni?

Fashion Against AIDS by H&M #2


pic: nitrolicious

Nu har Wendy Lam publicerat alla produkterna ifrån kollektionen och min absoluta favorit är den silvriga datorväskan (ser ut att vara något sånt) med neongul dragkedja. Den skulle vara riktigt fin i vår! Sen är ju den Jil Sanderinspirerade påsen väldigt snygg med, som jag skrev om igår.

P.s. De här kläderna är för tjejer. Anledningen till att det är killar i mitt kollage är för att det var de enda kampanjbilderna som jag inte visat er tidigare! D.s.

Inspiration


pic: sthlmstreetstyle

Gillar hur hon kombinerar sina skinnshorts med en lång transparent skjorta.

Mania Mania Rêve 2011 Campaign








Abbey Lee Kershaw by Barnapy Roper.

Förhandsvisning av GANT by Michael Bastian




pic: gant.com/michaelbastian

Bor du i Sthlm har du möjlighet att gå på en exklusiv förhandsvisning av GANT by Michael Bastian S/S 2011 den 24 februari där du även har chansen att köpa plaggen före alla andra. Emma Elwin kommer vara på plats och berätta om sina favoriter från kollektionen och man kan också vinna ett presentkort hos GANT till ett värde av 10 000 kronor som man får shoppa tillsammans med bloggerskan.

Kravet för att delta i utlottningen är enkel: blogga om eventet, skriv om dina favoriter från kollektionen och skicka din blogg till samma mejladress som nedan.

Tid: 19.00-21.00.
Plats: GANT Flagship Store
Adress: Birger Jarlsgatan 12
Åldersgräns: 18 år
OSA: [email protected]

Kollektionen kommer lanseras globalt den 25 februari!


Snygga djurringar


Pris 395-425 kr.

Dessa snyggingar hittar du hos JohannaN!


Nya tidningar




pic: agnes b, stylemind


Som jag skrivit om tidigare så kommer tidningen Styleby att komma ut den 15:e mars men redan nu kan du signa upp dig för en prenumeration på tre nummer med lyxigt hudvårdskit från Ole Henriksen för 99 kr. Du gör det här.

En annan tidning som också är nystartad men som redan finns ute i butiken är Rodeos tidning. Bilderna ovan kommer från en av deras plåtningar och du kan beställa ditt exemplar av tidningen på nätet också, du hittar den här.

Den tredje tidningen är Metro Mode som ska komma ut en gång i månaden tillsammans med metro. Du kan läsa första numret online här.

Fashion Against AIDS by H&M #1


pic: hm, columbine smille

I år är fjärde gången som kampanjen genomförs vars syfte är att främja säker sex och sprida kunskap om HIV/AIDS. Kollektionen kommer säljas på H&M:s Divided-avdelning från den 26:e april och 25 % av försäljningspriset kommer att doneras till HIV/AIDS projekt för ungdomar världen över. Såhär skriver H&M:s designchef, Ann-Sofie Johansson, om kollektionen:

”Vi ville skapa en unisexkollektion med en sportig attityd. Det var befriande att i första hand tänka på skärning, form och material istället för att utgå från om plagget är för en kille eller tjej. Nyckelplaggen är T-shirts med textbudskap och en sportig jacka med blixtlåsdetaljer som kan bäras på många olika sätt. FAA-kampanjen behövs verkligen eftersom det är viktigt att sprida kunskap om HIV och AIDS bland ungdomar och verka för säker sex.”

London Fashion Week


pic: burberry prorsum ss11.

Idag drar Londons modevecka igång med visningar så som Burberry Prorsum, Acne och Sass & Bide. Ser verkligen framemot detta! :)


Betsey Johnson Fall 2011














New York Fashion Week.

Visningen hölls under alla hjärtans dag, precis som förra året, och inleddes i ett tema med mörka kläder, hård sminkning och med svarta Wangliknande skor. Därefter gick det över till djurprint och olika andra mönster innan den färgglada biten började där alla modeller hade en peruk som liknade Betseys hår.

Både normala och lite större modeller gick vilket jag tycker var väldigt bra och det fanns även en gravid kvinna med. Min absoluta favorit var klännningen till vänster på bilden näst längst ned och förhoppningsvis finns den i London nästa gång jag åker dit så jag kan prova den :) Showen avslutades med lite kärlekstema och sen kom Betsey själv uthoppande på scenen som vanligt!

Vit clutch


pic: frida fahrman

Snygg vit clutch i perfekt storlek från Zara. Den blir din för 900 kr!

Copenhagen Fashion Week: 3 februari






TEKO - Design & Business academy.


David Andersen.




Benedikte Utzon.


Spon Diogo.




Margit Brandt.






Stine Goya.


YDE.


Bruuns Bazaar.


Munthe plus Simonsen.


Baum und Pferdgarten.


bARBARA Ì gONGINI.

Gillade verkligen det stora kopparbältet i midjan tillsammans med kjolen med hög slits hos Benedikte. Sen tycker jag att eleverna på Teko gjorde ett riktigt bra jobb med många plagg som jag tror de flesta gärna skulle vilja ha i sin gaderob!

Photgrapher: Copenhagen Fashion Week.

Bilder från NY modevecka











Diesel Black Gold.












Tommy Hilfiger.


Sabrina (afterdrk) i snygga oranga byxor från Zara!

pic: afterdrk, sofi fahrman, phil oh

Idag är sista dagen i New York så här kommer lite bilder från veckan som gått!

Härlig goodiebag


pic: sofifahrman

Önskar att jag vore på NY Fashion Week och fick den här goodiebagen med nagellack från Essie och snygg lila handduk från Betsey Johnson!

Får nöja mig med annan lyx, idag står ansiktsbehandling på schemat.


Copenhagen Fashion Week: 2 februari




JEWLSCPH & Lasse Spangenberg.




Elise Gug.





Anne Vest/Stasia.




Rützou.




Karen by Simonsen.

Den klara favoriten under dagen var Anne Vest/Stasia med snygga jackor och skinnbrallor. Gillade även Karen by Simonsen där jag fick lite Malene Birger vibbar.

Photographer: Copenhagen Fashion Week.

Väska från H&M



Läste på Caroline Blomst blogg att den här väskan snart kommer ut i butik :)

Dagens lektion







Laborationen i materiallära var intressant. Vi gjorde brännprover och kollade på olika material i mikroskåp, både naturfibrer och konstfibrer. Som ni ser på sista bilden så tog man ut några enskilda trådar/fibrer ifrån varje tråd för att man skulle kunna se dem ordentligt. Saker som vi kollade på var bland annat hur lätt det tog eld, hur askan såg ut, om tråden var stark eller gick av lätt, vad fibrerna hade för tjocklek och om de var raka eller kurviga. Nästa steg i kursen är att skriva en rapport i grupp om ett utvalt ämne som vi ska få information om på måndag! :)

Net-a-porter Magazine


pic: alexa chung for Net-a-porter by Kai Z Feng

Nu ger den exklusiva modesajten Net-a-porter ut ett eget magazine i print som du kan köpa online från och med idag för 10 dollar! I första numret har man med två kändisar som modeller, Alexa Chung och Anna Dello Russo.

Du kan läsa online versionen av tidningen här.

Marabou Mango



Nu har den nya Marabouchokladen kommit ut till butiken! Ingen favorit hos mig, då jag inte gillar mango, men gillar man det ska man absolut prova :)

Backstage at NY Fashion Week










pic: posh24, sofi fahrman

Snygg röd/brun färg på en av modellernas väskor och naglarna hos Jason Wu!

ELLE Mars 2011



Stor intervju med Anne Hathaway!

Massvis av bilder från Elle-galan!




Proffsens skönhetstips!


I det här numret får du med Trendbibeln för vårens mode. Missa inte!


Tidningen kom ut i butik igår måndag!

Asos Spring/Summer 2011






pic: DV

Fina plagg i ljusa färger och med mycket jeans, spets och blommor!


Backstage at Stine Goya








Photography by Louise Damgaard.

J Lindeberg återlanserar sin damkollektion


pic: DV

JL har bestämt att återlansera sin damkollektion och jag är överlycklig! Mina absolut skönaste och snyggaste jeans kommer ifrån dem men för något år sedan gick de sönder och det gick ju inte att köpa nya, så nu håller jag tummarna på att de kommer börja producera dem igen. Inspirationen till deras "första" kollektion är hämtad från militären, flottan och livet i norr.

H&M Glamour Collection


pic: nitrolicious

Innan H&M consious collection släpps i april så kommer den här kollektionen att komma ut som har fått namnet glamour. Finns några snygga saker i den men förrutom dem så känns det som en ganska vanlig festkollektion fast med mycket mönster. Kollektionen kommer ut i butikerna den 31 mars!


One Teaspoon hos NK i Göteborg




pic: fashiontoast

Här ser ni söta Rumi Neely i en klänning från det autralienska märket One Teaspoon som är nytt för säsongen på NK Fashion & Denim på plan 2.

Rodarte för Opening Ceremony




pic: damernasvärld


Det amerikanska designsyskonen gör en samarbetskollektion tillsammans med Opening Ceremony. Kollektionen innehåller draperade klänningar, shorts och byxor med snörning, spetsbyxor, skinnjackor, solglasögon, skor ja det mesta och allting ser jättebra ut förrutom priserna som ligger på 1 759- 15 400 kr.

Fashion Stories av Lars Wallin


pic: posh24, café opera fashionweekfest, damernasvärld

I år firar Lars Wallin tjugo år som designer och det gör han genom en utställning där vi får se 150 av hans klänningar och skisser plus scenkläder och accessoarer. Jag vill att utställningen ska återspegla den passion jag har för mitt arbete och förhoppningsvis skänka lite flärd till besökarnas vardag" säger Lars själv.

Prins Eugens Waldemarsudde, Djurgården i Sthlm 7 maj- 19 sep.

Anywho för butiken Kobra




pic: damernasvärld

Danska bloggtrion Anywho har länge väntat på att få samarbeta med ett företag och göra en kollektion och de har väntat tålmodiga på rätt tillfälle, vilket de tycker detta var. Kobra är en liten butik i Köpenhamn där butiksägaren själv tar fram alla mönster och förhoppningsvis kommer de att få göra en mindre vår/sommarkollektion efter den här.

Kollektionen är gjord så att den kan passa alla, jackorna är överdimensionerade och det finns inget "recept" på hur de ska sitta. Vi har valt ut några färger som vi gillar: klassiskt svart, och för den som vill sticka ut lite mer finns koboltblå, kamelbeige eller konjaksbrunt säger trion när de beskrev deras kollektion för DV.

Inspiration














fashiontoast, via afterdrk, oracle fox, via afterdrk, songofstyle, stylestalker, replay

Gillar bilder där man använder solljuset för att förstärka intrycket och för att förmedla en känsla. Blir dessutom riktigt riktigt sugen på sommar nu!

I Am Number Four


pic: posh24

I onsdags hade filmen I am number four premiär i USA och huvudrollerna i filmen har Alex Pettyfer (från filmen Stormbreaker) och Dianna Agron som nu är ett par dessutom! Tycker filmen verkar riktigt spännande, vad tycker ni?

Filmen har premiär i Sverige den 18 februari!


Backstage at Bruuns Bazaar






pic: Kristine Jakobsen for anywho.

Åh önskar att jag hade läst klart på Textilhögskolan och var fri att göra vad som helst för då skulle jag söka till praktikplatsen som Bruuns Bazaar annonserar om just nu till deras PR-avdelning. Hade väldigt gärna velat ha ansvar för deras showroom och låna ut kläder till stylister och journalister i Köpenhamn. Man skulle dessutom få vara assistent och hjälpa till under modeveckan. Gud vad roligt!

P.s. bilderna från Köpenhamns modevecka kommer next week. D.s.

Rachel Zoes kommande kollektion




pic: damernasvärld

Länge har det snackats att Rachel ska släppa en egen kollektion och nu kommer det alltså bli sant. Plaggen som du ser här är från hennes debutkollektion som kommer släppas till hösten och visst ser det lovande ut?

OPI Katy Perry Collection



pic: beautybay.com

Katy Perry har fått en egen lackkollektion namngett efter sig hos OPI. Lacken kommer i fyra olika fräcka färger och för att få den krackelerande effekten som på bilden ovan ska man först låta lacket torka ordentligt och sedan applicera deras svarta lack OPI nagellack black shatter som spricker av sig självt när man målat på det. För närmare beskrivning kolla in videon nedan :)


Hanky Panky Valentine 2011



Snyggaste alla hjärtans dags presenterna har Hanky Panky med sina trosbuketter! Förrutom trosor finns det också många behåar, nattlinnen och toppar med kärlekstema. Priserna ligger på från 199 kr och uppåt och du hittar Hanky Panky på bland annat NK, Åhléns, Twilfit och Nelly.com.

Three things I like






1.
Sabrina har en sån där snygg vit jacka från Back som jag visat er tidigare på bloggen. 2. Jackor med luva är verkligen hur snyggt som helst! Bilder från blueisinfashionthisyears kollage. 3. Gillar när man har något längre, så som en kappa eller en tröja, som slutar längre ner än shortsen i det här fallet. Riktigt snyggt! Och korta jeansshorts för all del med, det passar verkligen till allt!

Song of Style










pic: songofstyle.blogspot.com

Tänkte börja dagen med lite inspirationsbilder på den här söta tjejen!

Some pieces from H&M










pic: afterdrk

Här kommer ytterligare några delar från H&M:s kommande kollektion. Tycker verkligen väskan på tredje bilden är hur fin som helst, måste bara ha den!

Maria Black


Lovisa Burfitt + Rörstrand


1. Lattemugg ca 169 kr. 2. Assiett ca 129 kr. 3. Espressokopp ca 129 kr. 4. Ask ca 399 kr. 5. Fat på fot ca 599 kr.

Den svenska
modedesignern Lovisa har gjort en samarbetskollektion tillsammans med porslinsföretaget Rörstrand. Illustrationerna som pryder porslinet är en dam som Lovisa kallar för Mademoiselle Oiseau (som betyder fågel) och som bor tillsammans med sina katter och fåglar i en våning i Paris. - Jag har själv två katter, och bor i Paris, säger Lova när DV frågar om likheterna mellan henne och den påhittade karaktären, men där tar likheterna slut.

Lovisa Burfitt har redan drömmar på att utöka kollektionen, med stora skålar, tekannor och kaffekannor, helst med silverdetaljer, men om det blir någon fortsättning återstår att se.

Kollektionen kommer till butiken v.14.


H&M Styling Session in Stockholm



Söta Hanneli Mustaparta, som jag skrivit om flertalet gånger, har besökt vår huvudstad och stylat en modell med hennes favoriter från H&M:s vår/sommar kollektion. Såhär skriver hon på sin blogg: The collection has so many fun and cool pieces which made it hard to make a final choice of the looks!

Hope höst/vinter 2011


pic: rodeo

Riktigt snygga bruna skor med snören runt hittar ni hos Hope till hösten!

Lindex i samarbete med Rachel Zoe


pic: posh24

Nu har Lindex slagit på stort och valt att arbeta med en av världens mest kändaste stylister; Rachel Zoe! Från den kommande vårkollektionen kommer Rachel att välja ut och styla sina favoriter som kommer att finnas i samtliga Lindex butiker och online den 18 april. Vi tror att kollektionen kommer bli mycket uppskattad säger Lea Rytz Goldman, design-och inköpsdirektör för Lindex.

Brush With Fashion from The Body Shop





Linda Sundblad som nu är aktuell i Melodifestivalen var där och sjöng!






Här ser ni Wiliam himself uppe på scenen!





pic: beleza.blogg.se/pressevent/

Igår visade The Body Shop upp sin nya fräscha make-upkollektion som heter Brush With Fashion. Visningen hölls på Ambassadeur i Stockholm i kombination med en modevisning där världsdesignern Wiliam Tempest stod för kläderna. Under kvällen avslöjades det att Linda Sundblad kommer vara ansiktet utåt för deras produkter och till Posh24 säger Linda själv att:

- Det känns väldigt kul med Body Shop eftersom de har ett bra tänkande kring djur och testar inte sina produkter på dem.

Produkterna kommer finnas i butik den 15:e feb. Kolla in bilder och priser här.

Köpenhamn #5



In till stan åkte vi metron som inte hade någon chaufför ;)




Efter en lång dag gick vi till en restaurang och åt.


Det blev chicken fajitas för mig :)


Fr vänster. Linda, Sandra, Linda och Mimmi.




Såg en snygg väska inne på COS!


Såg boken jag tipsade er om inne på Urban Outfitters!


NAG STORE hade mycket fina saker..


.. men den här butiken är mitt bästa tips till er, på Kronprinsensgade 14!


Hela staden levde mode, det var modevisningar på gatan..


.. och olika events inne i butikerna värda att köa för!


Kvällen avslutades på ett café där vi såg den här roliga skylten ;)


Blev inte så mycket tid kvar till shopping efter att vi hade ätit lunch/middag men vi hann lite grann iaf och som alltid så är H&M tusen gånger bättre utomlands än i Sverige. När vi klev in i deras butik på Ströget så var det som taget ur deras sommarkampanj, nästan alla varor fanns och det var bara att låta sig inspireras. Så småingom började det spöregna och efter att butikerna stängde vid sex begav vi oss mot Tivoli där bussen skulle gå ifrån och gick och satte oss på ett kafe. Sedan stod vi ute i en halvtimma och väntade på bussen i regnet vilket inte var så roligt och nästa gång har vi bestämt oss för att sova över så vi hinner shoppa lite mer :)

Följ med Sofis Mode till New York igen!



Den 25-29:e maj bär det av till NY igen för Sofi Fahrmans alla modeintresserade klubbsmedlemmar. Liksom förra året kommer deltagarna att få en välmatad goodiebag före avresa och de kommer även göra en heldagsutflykt till Woodbury Outlet! Bor gör man på det fyrstjärniga hotellet The Westin Times Square. Priset ligger på 12 995 kr och förra året tog biljetterna slut på tjugo minuter så det gäller att vara beredd 7:e mars då de släpps!

Vill du veta mer om resan gör du det här.

Snygga saker i svart och silver


Alexander Wang studded leather messenger bag, necklace from fashionology, bra from la perla, shoes x topshop

Köpenhamn #4



En väldigt snygg Alexakopia såg vi.








Klockan två var det modevisning på en scenerna!






Mycket folk var det som kollade!












På mässan fanns en hel del Alexa och Bayswater kopior av olika slag och vissa var riktigt snygga som den på  bilden näst längst upp. När vi hade kollat på de flesta företagen på modemässan passade vi på att kolla på en modevisning innan vi gick som var riktigt bra och med en hel del snygga kläder!

Kim Kardashian designar


pic: posh24

Nästa på tur av kändisarna att designa är Kim. Tillsammans med den kända smyckesdesignern Pascal Mouwas har de lanserat smyckeskollektion Belle Noel.

Topshop SS11 Trend Video


Köpenhamn #3







Min andra favorit på mässan var smyckesmärket Tokyo Jane.








Byxor från ZE - ZE.












Glittriga skor (som hos Malene Birger AW11) fanns hos Menbur..


.. och Dixie!


Enligt säljarna på företaget Tokyo Jane så skulle det finnas många butiker i Göteborg som sålde deras märke och han bad mig gå in på deras hemsida för att kolla på deras återförsäljare men nu när jag gjorde det så stod det bara Smycka i Partille. Resten var butiker i Sthlm och andra städer samt accessora.se.

Stockholm Fashion Week Magazine #6



Nu kan du hämta ditt exemplar av fashionmagazinet. Butikerna som de finns hos hittar du här och vill du läsa den som webbtidning gör du det här.

H&M Conscious Collection



pic: wendy lam

Nu har H&M presenterat sin nya kollektion som har plagg både för dam, herr och barn. Kollektionen är väldigt somrig och går i ljusa färger och här ovan ser ni hela damkollektionen. Priserna ligger på från $9,95 till $59,95.

Kollektionen kommer till butikerna den 14 april.

Köpenhamn #2











Favoriten på hela mässan var Pilgrim som hade mkt fint!












På mässan gillade jag Pilgrims smycken allra mest. Var verkligen hur fina som helst och deras monter likaså! Såg dessutom ett annat smyckesmärke som tydligen ska finnas på en massa ställen i Göteborg men som jag inte har sett någonstans. Bilder på de kommer senare idag.

Köpenhamn #1





Det första vi gjorde var att gå in på CIFF-mässan i Bella Center.


Där kunde man kolla på höstens plagg hos massvis av olika företag.






Fanns en hel del snygga skor, men några av mina favoriter såg jag här..










Ugglor var ett tema som syntes hos många. Både på kläder..


.. och på smycken så som halsband!




Portföljväska från Nypd.




Bussen från Borås gick klockan sex på morgonen vilket betyder att vi gick upp strax innan fem och det var riktigt tungt att komma upp eftersom vi hade gått och lagt oss sent kvällen innan. Väl ute möttes vi av snöstorm men som tur var genomfördes resan som planerat ändå. Vid 12-tiden var vi framme i Bella Center och modemässan som var jättestor och full med kläder, skor och accessoarer.

Fler bilder kommer imorgon!

Väska från Zara


pic: fashionquad

Riktigt snygg väska har Carolina Engman fått tag i!

Vernissage













Såhär fint hade Mimmi målat till deras butik!




I torsdags eftermiddag hade vi vernissage i skolan där vi visade våra butikskoncept som vi skapat. Det bjöds på dryck och tilltugg och vår utställning ska finnas på galleriet på plan 2 till och med onsdag nästa vecka!

Klädställning på IKEA


pic: caroline blomst

Modellen heter Turbo och är designad av Marcus Arvonen. Kostar 299 kr och den ska komma in på IKEA nu under februari månad.

Stockholm Fashion Week Magazine #6


pic: SFW Magazine #6

Idag kan du smygläsa Stockholm Fashion Week Magazine på webben och från och med måndag kommer tidningen att finnas på caféer och butiker runt om i Stockholm. Du kan även hämta ditt exemplar på utvalda ställen i Göteborg, Malmö, Köpenhamn och Oslo. Nedan kommer jag presentera Göteborgs platser, vill du veta vart de finns i andra städer eller smygläsa magazinet gör du det här.

Göteborg
Restauranger/Barer
Bar Centro, Kyrkogatan 31
Ruby Bar, Kungsportsavenyn 24
SoHo, Östra Larmgatan 16

Caféer
da Matteo, Södra Larmgatan 14
Kafé Vallgatan, Vallgatan 35

Butiker
Beyond Retro/Topshop, Södra Hamngatan 37-41
Lee-Wrangler, Vallgatan 30
Levi's Store, Kungsgatan 58-60
Monki Kompassen, Östra Larmgatan 11
Mouche, Södra Larmgatan 2
Scout, Erik Dahlbergsgatan 15
Solo, Kungsgatan 58
Stuk Manufaktur, Södra Larmgatan 16
Velour, Magasinsgatan 19
Weekday, Kungsgatan 16
Whyred, Södra Larmgatan 13

Hotell
Avalon Hotel, Kungstorget 9
Hotel Gothia Towers, Mässans gata 24

Magazinet kommer ut måndagen den 7:e februari!


Minimarket AW11








pic: anotheramy

Bilderna kommer från Minimarkets showroom på Södern som Amy besökte i tisdags. Kollektionen går i vinrött, stark rosa och lila och inspriationen är hämtad från vikingar och valkyrior. Istället för att ha en visning, som de brukar ha, så de inför den här säsongen gjort en kortfilm som du kan se här nedan.


Stockholm Fashion Week: 2 februari


Woolrich.




Karin Säby.






Camilla Norrback.




Lexington.


Hernandez-Cornet.


Busnel.




Altewai.Saome








Tiger of Sweden.

Kläderna från Tiger var snygga rätt igenom, medan andra designers oftast bara har några få plagg man vill ha så vill jag ha det mesta ifrån Tiger of Sweden. Och riktigt snygga skor dessutom! Sen gillade jag Camilla Norrback också.

Photography by Beata Holmgren, Emma Svensson, Beata Cervin, Lena Svanold.


Sthlm: Dag 3





Karin Säby.









Hernandez-Cornet.








Altewai.Saome








Tiger of Sweden.





pic: rodeo, anotheramy, annakopito

Den snygga gröna sammetsdressen som ni ser på andra bilden är från Camilla Norrback. Andra favoriten hos mig är det silvriga stålbältet hos Hernandez!

Elin Kling kollektionen på H&M i Nordstan











Gick inte upp lika tidigt som förra gången så nu stod det redan ett tiotal personer i kön när jag kom dit vid halv 8. Kändes som att det räckte att köa i 2,5 timmar när jag ändå bara ville ha väskan och eventuellt kavajen. Tyvärr kom jag hem tomhänt för inget levde upp till mina förväntningar, speciellt inte väskan som såg slarvigt gjord ut plus att den kostade 500 kr, inte värt det enligt mig.

Kan däremot berätta lite andra roliga saker för er. Tjejen som stod bakom mig i kön hade åkt ända från Norge för att köpa kollektionen! Hon ville ha nästan alla plagg (!) och vad jag såg så såg det ut som att hon fick tag på det mesta! De enda sakerna som det bara fanns ett fåtal av var halsbanden (8 st) och den vita clutchen, så de gick åt väldigt snabbt, även den långa mönstrade klänningen försvann direkt men annars tror jag att alla i kön fick tag på iaf ett plagg :)


Elin Kling for H&M




pic: elinkling.net/stylebykling/

Tänkte påminna om att imorgon kl 10.00 släpps Elin Klings kollektion på H&M. Elin själv kommer finnas på plats i Hamnsgatans butik i Stockholm!

Cheap Monday lanserar skor till hösten


pic: agnesb

Här har ni ett smakprov på Cheap Mondays första skor!

Stockholm Fashion Week: 1 februari




Boomerang.




Josefin Strid.








Beckmans designhögskola.




The Local Firm.






Noir et Blanc.





Stylein.




Diana Orving.




Odeur.




Cheap Monday.




Karin Malm.

Tycker eleverna från Beckmans gjorde riktigt bra ifrån sig och jag har svårt att välja ut en favorit. Även Noir et Blanc plagg gillade jag, svarta med små detaljer som gör det. Stylein däremot var lite av en besvikelse, såg ganska vanligt ut och inte alls som deras vår och sommarkollektion som jag älskar.

Photography by Emma Svensson, Lena Svanold, Angelina Belle Bergwall, Beata Holmgren, Kristian Löveborg.


Bread and Butter i Berlin


1. Jeremy Scott x Adidas. 2. Boots from Dustin. 3.  Levi´s leather shorts. 4. Cape from Diesel. 5. Jacket from Jeremy Scott x Adidas. 6. Lovely shoes from Buffalo. 7. POW + Merle O´grady.

Bloggaren Betty har varit och kollat in kommande plagg på mässan i Berlin!

Sthlm: Dag 2



Beckmans designhögskola.










The Local Firm.






Stylein.








Diana Orving.







Odeur.





Cheap Monday.






pic: caroline blomst, anna kopito, rodeo, sofi fahrman

Den första bilden är från Josefin Strids visning. Nu ska jag ta och kolla igenom alla visningar, har höga förväntningar på Styleins som alltid brukar vara en favorit hos mig. Bilder kommer upp senare under dagen!

Copenhagen Fashion Week


pic: karenbysimonsen spring/summer 11

Idag är sista dagen på Sthlms modevecka och första dagen på Köpenhamns. I vår huvudstad får vi bl.a. se Camilla Norrback, Lexington och Tiger of Sweden medan Köpenhamn bjuder på Rützou, Anne Vest/Stasia och Karen by Simonsen.

P.s. Missa inte att kolla in Whyreds kollektion idag kl 10-19. Läs mer här. D.s.

Rag and Bone Spring 2011 Campaign







abbey lee kershaw, sasha pivovarova, lily & edita v.

Snygg och annorlunda kampanj som man kommer ihåg. Så ska det vara!

Finsk shoes






pic: chiara

Chiara Ferragni äger två par skor från märket Finsk som jag visat er tidigare. Har fortfarande inte hittat någon butik i Sverige som säljer dem, men jag vet att det finns ett par att köpa på Asos.

Stockholm Fashion Week: 31 januari




Ida Sjöstedt.




Filippa K.




Dr Denim.




Nakkna.




Ann-Sofie Back.




Whyred.




Carin Wester.




Rodebjer.




Dagmar.

Mina absoluta favoriter från måndagens visningar var Whyreds svarta kappa som var gjord i två material med en överlappning i mitten, Rodebjers silvriga clutch och Dagmars fina glänsande skor!

Photography by Mathias Nordgren, Viktor Grahn, Angelina Belle Bergenwall.


Sthlm: Dag 1 #2







Supersnygg jacka hos Whyred!




Ann-Sofie Back.










Här har ni den fina väskan igen som jag visade igår.





Carin Wester.




Rodebjer.








Dagmar.





pic: carolines blomst, columbine smille, anna kopito, rodeo

De första bilderna är från Whyreds visning, sedan kommer Back, Carin Wester och slutligen Rodebjer. Finns en hel del snyggt som jag vill ha till hösten!

Se Cheap Mondays visning ikväll


pic: ss11 catalogue

Ikväll klockan 19.00 kan du se Cheap Mondays visning på Waterfront Congress Center live hemma på din dator. Musiken är specialkomponerad av Andreas Kleerup, styling av Naomi Itkes, scenografi är signerad av Sahara Widoff.
Se visningen på cheapmonday.com.

RSS 2.0