Shoppingtips




799 kr.

Gillar verkligen den här tröjan på Sisters som jag såg idag. Är tusen gånger snyggare bakifrån än vad bilden visar och den kommer bli perfekt nu i höst!

Betsey Johnson SS11




















New York Fashion Week.

Fanns många fina klänningar i nästa års sommarkollektion men ingen är ens i närheten av att vara lika fina som de som fanns för några år sedan. Finaste av klänningarna är nog den ljusablåa korta med tyll nedtill, vilken tycker ni?

Paris Fashion Week


pic: guestofaguest

Igår började Paris modevecka och håller på tills den 6 oktober och några märken vi kommer att få se är Balenciaga, Balmain, Lanvin, Givenchy, Alexander Mcqueen och Valentino för att bara nämna några.

Lanseringen av Levi´s Curve ID fortsätter


pic: emma elwin

Meningen var att jag skulle till lanseringen av deras nya Curve ID jeans på JC i Göteborg imorgon men av någon konstig anledning så har jag inte fått någon bekräftelse på min anmälan som jag skickade för flera dagar sedan. Hm är riktigt sur över detta. Är det någon av er som har anmält sig och fått ett mejl tillbaka?

Läste iaf i Sofis Mode att man kan vinna en plats på deras vip-kvällar med Curve ID jeansen på Levi´s Store i Malmö, Göteborg och Stockholm så nu tänker jag anmäla mig dit istället och hoppas att jag blir en av de 40 utvalda! Vill du också göra detta så skickar du ett mejl till [email protected] tillsammans med en kort motivering.

Malmö: måndag 4 oktober
Göteborg: tisdag 5 oktober
Stockholm: onsdag 6 oktober
Tid (grupp 1): 19.00-20.30.
Tid (grupp 2): 20.30-22.00.
Anmälan: gäller för dig och en vän.


IKEA söker unga modeskapare




pic: chic

Nu har du chansen att bli en av 25 finalister som får visa upp sina kreationer under 4 dagar i en PAX gaderob (finns massvis av modeller men på bilden ovan ser du några) på de än så länge hemliga butikerna. Tävlingen pågår fram tills den 10 oktober och i juryn sitter ingen mindre än H&M:s Margareta van den Bosch som är en av dem som bestämmer vem av finalisterna som ska få ett stipendium på 50 000 kr! Så har du någon bra idé eller redan designar något tycker jag att du ska ta och anmäla dig. Det spelar ingen roll om gör kläder, smycken, handväskor eller strumpor utan det är den med starkast idé som vinner :)

För mer information och anmälan klicka här.


Borås Fashion Days



Om en månad är det alltså dags för Fashion Days i Borås då det blir mycket modevisningar, erbjudande och annat skojs som händer. Än så länge är inget schema spikat men när jag får reda på något nytt så berättar jag det!

Guldfynd by Kenza




pic: chic

Nu har Kenza utökat sina designarbeten från kläder och skor till smycken. Kollektionen hon har gjort för Guldfynd heter så enkelt som Guldfynd by Kenza och alla smycken är i silver eller stål med onyx och Kubisk Zirkonia.

Priserna på smyckena ovan ligger mellan 200-600 kr!

NY Fashion Week: 13 september


Carolina Herrera.


Carlos Miele.




Diesel Black Gold.


Tracy Reese.




Donna Karan.






Monique Lhuillier.

En stor favorit under dagen var alla underbara klänningar hos Monique som man kan sitta och beundra länge! Även Betsey Johnson visade sin vår/sommarkollektion den här dagen men jag valde att inte visa den här utan den kommer i ett eget inlägg imorgon för att den ska få lite mer plats :)


"Anledningen till att Borås har växt..


pic: borås tidning

.. de senaste åren tror sig många vara att Textilhögskolan rekryterar många elever från hela Sverige" står det i dagens tidning av BT och det tycker jag är hur kul som helst! Det står även att många kända företag har grundats i Borås, till exempel Oscar Jacobsson och Gina Tricot och i somras fanns nelly.com:s outlet här i Borås (som jag visat bilder ifrån) och nu på lördag är det dags för Show Up Fashion Award 2010 som jag hoppas att alla modeintresserade, som bor i och nära Borås, har köpt biljetter till! Som sagt, det händer mycket här i Borås och det är roligt att många ser Textilhögskolan som en anledning till att Borås har växt som modestad och blivit allt viktigare för Sveriges modeutveckling!

Imorgon kommer jag berätta när Borås Fashion Days äger rum!

Flair October 2010














Anouck Lepere by Jean-Francois Campos.

Någon mer än jag som längtar till utlandet och sommaren när ni ser dem?

Lansering av Levi´s Curve ID



Nu på torsdag bjuder Levis & JC Jeans and Clothes på jeansfest där du kan prova och vinna ett par av de nya jeansen! Levi´s Curve ID är ett nytt koncept som fokuserar på kvinnors former, inte storlek, och du väljer själv vilken modell eller tvätt du vill ha på dem och sedan gör de ett par jeans efter dina egna mått. Under kvällen delas det ut presenter från Glamour och Max Factor till de 200 första och för er som är över 18 år så blir det eftermingel på Lounge!

Plats: JC Jeans & Clothes Kompassen, Göteborg.
Tid: 19.30-21.30.
Anmälan: [email protected] (begränsat antal platser)


Kolla in Blake Livelys gaderob





I det nya numret av CHIC får vi inte följa med in i Blakes gaderob (som man lätt kan tro och hoppas på när man ser framsidan) men däremot får man se en massa outfits på henne med plagg som finns i hennes gaderob och dessutom få reda på hur hon går tillväga för att få dem.

Ljusbruna höga stövlar


Ecco 1 600 kr, french connection 1 939 kr, ecco 1 600 kr, hm 599 kr

Exklusiv VIP-kväll på Topshop


pic: Elle

Torsdagen den 7 oktober hälsar ELLE dig välkommen till Topshop där de kommer bjuda alla gäster på dryck och tilltugg och det bästa av allt: Du får 20 % rabatt på hela Topshops sortiment under kvällen! Förrutom allt detta så ger de även bort goodiebag till alla som handlar.

Göteborg
Topshop/Topman Arkaden.
Tid: 19.30-22.00.
För att OSA skriver du ditt Namn + Arkaden i ämnesraden.

Stockholm
Topshop/Topman Gallerian, Hamngatan 37.
Tid: 19.30-22.00.
För att OSA skriver du ditt Namn + Gallerian i ämnesraden.

Topshop Skhlm, Skärholmen.
Tid: 20.30-23.00.
För att OSA skriver du ditt Namn + Skärholmen i ämnesraden.

Topshop Kfem, Vällingby City.
Tid: 20.30-23.00.
För att OSA skriver du ditt Namn + Vällingby i ämnesraden.

Lund
Topshop NovaLund, Lund.
Tid: 20.30-23.00.
För att OSA skriver du ditt Namn + Nova Lund i ämnesraden.

Du måste OSA senast 5 okt och du gör det till [email protected]


Trailer: Harry Potter and the Deathly Hallows


ropeofsilicon

Nu har trailern för den första delen av den sista Harrypotterboken kommit ut. Filmen har premiär den 19:e nov och jag tycker det är suveränt att de väljer just den månaden för nu har man något att längta till i höst!


Höstmarknad i Borås



Idag och imorgon är det höstmarknad i Borås och förrutom att butikerna är fyllda med höstkläder så är stadens gator och torg fyllda med marknadsstånd och det finns även ett tivoli för de små. Hos hår och hudvårdsbutiken Bond finns det många märkesshampoon och balsam till kraftigt nedsatta priser, likadant är det på frisörsalongen Vivåga och de har dessutom en plattång från Gama med keramikplattor till halva priset! (kostar nu 499 kr) Fler erbjudande kan du läsa om i dagens BT och glöm inte att kolla in Media Market som nu har öppnat i stan!

Öppetiderna för höstmarknaden är fredag 10-18 och lördag 10-16.

Skepparjackor



Vila 499 kr, Vila 599 kr och GANT 2 295 kr.

Långa kappor hittar vi hos Emilio Pucci och Burberry Prorsum den här hösten och frågar ni mig så tycker jag att det är hur snyggt som helst! Har hittat några billigare alternativ som är mer åt kavajhållet men som ändå är väldigt fina.

Marc Jacobs butik i Stockholm










pic: damernasvärld

Idag öppnade Marc Jacobs sin första butik i Sverige på Smålandsgatan 10 i Stockholm. Butiken på 200 kvadratmeter är fylld med den något billigare linjen Marc by Marc Jacob och innehåller kläder både för dam och herr samt deras "special items" som endast säljs i deras egna varumärkesbutiker.

Här kan du se en film som tidningen CHIC tagit på invigningen!


För dig som är shoppingsugen



Idag öppnar Sisters och Brothers en ny butik i Borås city och bjuder alla kunder på 20 % rabatt på hela deras sortiment!

Kolla in vad de har här.

Milano Fashion Week


bild från en av förra årets visningar

Idag startar modeveckan i Milano med märken som Gucci, Alberta Ferretti, Versace och Bottega Veneta. Modeveckan håller på tills tisdagen 28:e sep!

Textilhögskolan på London Fashion Week




pic: thefashionscout

För första gången i historien fanns en svensk designutbildning med på London Fashion Week och det är även första gången som en examensvisning visats upp i internationella sammanhang. Modellerna fick igår gå på Vauxhall Fashion Scouts catwalk som är London fashion weeks största oberoende modevisning. På front row satt journalister från de största modetidningarna, bl.a. sjutton personer från ELLE och tolv från Vogue. Även representanter från modehuset Vivienne Westwood fanns på plats!

Det var efter en lyckad modevisning i Stockholm som studenterna bestämde sig för att satsa på London och efter en hel del hårt arbete och hjälp från sponsorer och den svenska ambassaden i London kunde de igår genomföra sin visning som blev en stor succé!

MAC Venomous Villains Collection












pic: nitrolicious

I somras berättade jag om Mac och Disneys samarbete och nu har äntligen alla bilder på kollektionen kommit ut! Är riktigt sugen på nagellacket på bilden ovan och produkterna lanseras i Usa den 30:e september men de kommer inte till Sverige förän den 8:e oktober för er som undrar!

NY Fashion Week: 12 september




Derek Lam.


Timo Weiland.




Lela Rose.


Malandrino.


DKNY.


Rebecca Taylor.


Rebecca Minkoff.


Diane von Furstenberg.


Y3.


Tommy Hilfiger.

Gillar idén med lite annorlunda modevisningar i andra miljöer och varför inte låta modellerna stå stilla och låta de inbjudna gästerna gå runt istället? Gillar de annorlunda mönstren hos Timo och de fräcka detaljerna hos Malandrino!


Läs om Oksana Andersson







I senaste numret av CHIC kan du läsa om Oksana och Chippens bröllop, delar av hennes gaderob och om det annorlunda livet i Saudiarabien. Visste du exempelvis att man inte får prova kläder i galleriorna utan att man måste köpa med sig kläderna hem för att prova!?

Hennes blogg hittar du här.

ELLE Oktober 2010



Bilder ifrån ELLE:s Pop-up store under modeveckan!

Härlig intervju med Julia som ser sig själv som hinduist!


Bästa köpen om redaktörerna själva får välja!


Tidningen kom ut i butik i tisdags!

Högskolefrukost med Blondinbella


pic: blondinbella.se

I samarbete med Connect Väst kommer Borås Högskola att hålla ett frukostmöte med Isabella Löwengrip som gäst. Förrutom sin blogg driver hon idag flera företag och är aktuell med boken Egoboost! Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer och det är det som frukostmötet går ut på, att inspirera unga tjejer att ta för sig! Mötet är kostnadsfritt och hålls den 13 okt!

Du anmäler dig här.


Skor med fårskinnsdetaljer



1. KG by Kurt Geiger 1 984 kr. 2. Topshop 1140 kr. 3. Din sko 799 kr. 4. Asos 936 kr. 5. UGG 2 535 kr. 6. Asos. 7. Scorett 1 099 kr. 8. Alexander McQueen 11 397 kr. 9. Aldo 1 047 kr. 10. Euroshoe 1 195 kr. 11. Scorett 1 299 kr. 12. Asos 1 047 kr. 13. Guess 1 488 kr. 14. Burberry Prorsum 8 249 kr. 15. Aldo 992 kr. 16. Have2have.se 598 kr. 17. Jimmy Choo 8 562 kr.

London Fashion Week 2010



Idag drar Londons modevecka igång håller på tills tisdag i nästa vecka. Vet att jag inte har visat er mina favoriter från alla visningar ifrån NY än, men förhoppningsvis kommer allt upp till helgen! (har haft mycket i skolan)

Mest ser jag framemot Sass & Bide och Burberry Prorsum!

Skulle vilja ha just en sådan


pic: cherryblossomgirl

Vet att jag har skrivit det innan, men jag skriver det igen: hur underbart hade det inte varit att ha en alexa bag? Hade lätt köpt den istället om den fanns när jag köpte min bayswatern. Missförstå mig inte, jag är väldigt nöjd med min, men jag skulle vilja ha den här också om jag fick välja.

NY Fashion Week: 11 september


Lacoste.


Jill Stuart.


Prabal Gurung.


ADAM.




Vivienne Tam.


Charlotte Ronson.

Dagens favorit var lätt Viviennes kollektion i beige/gråa toner med söta detaljer i spets och mönster. Skulle verkligen vilja ha en av de sex olika plaggen ovan!


Kreativt affärsmannaskap



Idag började vi en ny kurs som heter kreativt affärsmannaskap och det verkar hur roligt som helst! Föreläsaren vi har jobbar vanligtvis ute i modevärlden och har full koll på hur allt fungerar och ska förhoppningsvis lära oss allt han kan ;)

Det är även han som har skrivit boken vi har under kursen!

Reserved Fall 2010 Campaign






Anna Jagodzinska och Karmen Pedaru by Mateusz Stankiewicz.

Fina bilder på superfina tjejer! Tänkte ni förresten på att tjejen på den första bilden håller i en tandborste? Jag trodde det var en klubba först!

Skinnshorts



1. Bikbok 249 kr. 2. Lindex 299 kr. 3. Topshop 420 kr. 4. Theory 2 700 kr. 5. Sandro 2 000 kr.

Tycker verkligen att det är supersnyggt med skinnshorts och som ni ser på kollaget ovan så är det många designers som har med ett par i deras sommarkollektion inför nästa år så det är ingen dum idé att införskaffa ett par redan nu och inviga dem innan den här sommaren är slut!

NY Fashion Week: 10 september


Max Azria.


Michael Angel.


Ports 1961.


Nicole Miller.

Ingenting som riktigt imponerade på mig under dagen. Var Michaels mönster på en hel del av hans kläder (liknande bilden i mitten) som stack ut och det häftiga materialvalet på den gråa kavajen och kjolen!

Alexa Chung for Madewell
















pic: damernasvärld

Kolla in filmen hur det gick till bakom kulisserna.


Alexa och hennes kollektion på NY fashionweek.



Nu kan du
som bor i Amerika köpa Alexa Chungs kollektion hos Madewell. Vissa av bilderna ovan har jag visat er tidigare, men de allra flesta är nya. Vill ni kolla in alla plaggen gör ni det här.

Som jag berättat tidigare så skeppar inte Madewell till Sverige!


NY Fashion Week: 9 september


Nicholas K.






Christian Siriano.

Avgudar verkligen klänningarna som Christian har gjort. Gillade egentligen hela hans kollektion rätt av så det fanns mycket mer snyggt än bilderna här ovan!

Inspiration: Dorothea Barth Jorgensen






Skor och byxor från hm, vintagetopp och jacka från Acne

Jag kan inte sluta förundras över den här tjejen! Hon är hur söt som helst och klär sig helt underbart!

Snygga skor i höstfärg




För ett tag sedan visade jag lite olika svarta modeller av den här skon, men känner man inte för att gå runt med ett par vanliga svarta så är den här skon som Caroline har ett bra alternativ. Kostar 799 kr och finns hos Scorett!

Mulberry for Target in Teen Vogue




pic: nitricious

De här bilderna är publicerade i Teen Vogues oktobernummer och därmed fick man se ytterligare några nya väskor av de som kommer börja säljas den 10 oktober hos Target!

Fashion Tale Fall 2010










Mona Johannesson by Jimmy Backius.

Underbara bilder med häst och cowboytema! Gillar de svartvita bilderna mest.

New York Fashion Week


pic: newyork.mbfashionweek.com

Idag drar NY fashion week igång med många kända designers värda att kolla in trots att det snart är höst och det är vår och sommarkollektionerna som visas!

Pink Collection with Narciso Rodriguez






pic:damernasvärld

Nu har de första bilderna från Lindex samarbete med den amerikanska designern Narciso Rodriquez dykt upp! Kollektionen består av fyra klänningar, två toppar, två långärmade tröjor, ett par byxor och en fodrad jacka. Plaggen säljs till förmån för kampen mot bröstcancer och 10 procent av försäljningspriset går oavkortat till Cancerfondens bröstcancerforskning. Priserna ligger på mellan 249 och 699 kr!

Kollektionen släpps i butikerna den 1 oktober.

Show Up Fashion Award 2010


Sponsorerna till showen.

Den 2 oktober på Åhaga i Borås hålls Fashion Award som är en årlig nationell tävling där kreativa elever och nystartade designers får en chans att visa upp sig. Showen har skapats av Marketplace Borås som är en förening som består av starka entreprenörer, företag, Nordisk Designskola, Textilhögskolan och Borås stad som bland annat verkar för att Borås ska vara Skandinaviens ledande stad inom mode, textil och design.

Under dagen kommer det vara modemässa från 11-17.00 med modevisning där de tävlande designerna visar upp sina kreationer på catwalken. Klockan 21.00 är det galakväll och då kommer fem finalister att ha valts ut och en vinnare koras och vid elva kommer Oskar Linnros att spela live! Missa inte detta :)

För mer information och hur du köper biljetter klicka här.


Röda klackar från Monki




De söta skorna som Frida Fahrman har kostar 450 kr och finns även i svart!

Glamour oktober 2010



Läs om Natalie Massenet, kvinnan som startade net-a-porter!


Experttips över höstens sminktrender!


Jeansbilaga i mitten av tidningen om höstens trendigaste jeans!


Jag trodde inte att tidningen Glamour skulle läggas ned första gången jag läste det. Trodde bara att det var rykten och att det aldrig skulle hända men enligt glamours hemsida så verkar det faktiskt vara sant. Jättetråkigt tycker jag som har prenumererat sedan nov 2006 och då hade tidningen bara funnits i några månader!

Tidningen kom ut i butik igår måndag!

Lookbook Zara September 2010



Gillar de här fyra lookerna och jag lovar, det finns mer snygga saker!

Nyheter från Marabou



Lägger även upp en bild på chokladen jag visade för några dagar sedan


Här är två nyheter från Kraft Foods som kommer in i butiken inom kort! Supergoda :)

Skinnkjol


Zoul från MQ, 349 kr.


H&M 199 kr.


American Retro SS11. Copenhagen Fashion Week.


Acne 500 kr, Monki 350 kr och Cubus 199 kr.

Fotbollsträff för tjejer


pic: borås tidning

Lördagen den 11 september får alla tjejer kolla på fotboll, gratis! Matchen som spelas är Elfsborg mot Mjällby på Borås Arena och det bjuds på mat, dryck och överaskningar. Det finns begränsat med platser så först till kvarn gäller!

Anmäl er senast den 9 sep på den här sidan.

Modevisning på NK i Göteborg

























Idag visade NK höstvalen med det senaste från svenska och internationella modeskapare. Första visningen gick 13.00 (den vi gick på) och sedan gick det även en vid 14.00 och en vid 15.00. Gillade verkligen den Acneliknande jackan i beige på den andra bilden, men jag vet inte vart den kom ifrån. Sen blev jag även väldigt imponerad av sången och upplägget, var fräckt och kändes spännande med en kör som gjorde djurläten och andra konstiga ljud!

Nyhet från Marabou



Snart kommer den här chokladen ut till butikerna med en dubbel fyllning i: mjuk gräddkräm med bitar av chokladkex och en mörk chokladsås. Supergod!

Detaljer: Kavajen vi sydde till modevisningen









Såhär ser alltså kavajen ut som jag och Anna Munkhammar som går grundläggande modedesign sydde. Hade från nio till fem på oss att sy den så det fick bli som det blev liksom, men jag är iaf riktigt nöjd!


Workshopdag med modevisning



























Här kommer alla bilder ifrån gårdagens workshop och modevisning! Som jag berättade igår så sydde alltså vår grupp en kavaj med puffärmar, ett svart linne och så en jeanskjol som satt ihop med hjälp av knappar hela vägen längs benen så att de också blev ett par shorts. Vi hade från klockan nio till fem på oss att skapa våra uniformer och som ni ser på bilderna så fanns det många fina saker! Tyvärr var jag tvungen att gå innan minglet och modevisningen började för jag hade fotbollsmatch och därför är bilderna tagna av min kompis Maria :)

Flair September 2010








Tanya Dziahileva by eric Guillemain.

Politiker besöker skolan


pic: bt

Vår miljöminister Andreas Carlgren var på besök på Textilhögskolan igår och kollade på våra kreationer! Han hade länge bett om att få komma på besök och få en rundvandring i skolan och prata med elever och det passade ju utmärkt igår när vi höll på att sy!

H&M:s nästa gästdesigner är Lanvin



Möttes av en underbar nyhet när jag kom hem från skolan idag och slog på datorn: Alber Elbaz är nästa gästdesigner för H&M! Tror och hoppas på att han kommer göra många snygga klänningar i fina material med riktig Lanvinkänsla!

Kollektionen släpps i butikerna den 23:e november!

Den absolut roligaste dagen hittills


pic: emma elwin

Dagens uppgift var att sy en skoluniform och man fick tolka det fritt och använda sin kreativitet till att göra vad man ville. Vår grupp på sex personer valde att göra en kavaj med puffärmar i ett svart tyg med gulddetaljer och till det ett svart linne och en lång kjol som satt ihop med hjälp av knappar så att det nästan såg ut som ett par vida byxor. Vi blev mycket nöjda och kl halv sex var det dags för modevisning då en ifrån alla grupper (var trettio st) fick visa vad man gjort :)

Bilder på allihopa kommer imorgon!

RSS 2.0