Vad som var i goodiebagsen



Det här är alltså vad som fanns i goodiebagsen från Svea och Vivåga. Gillar att man fick Make Up Stores magazine som jag älskar att bläddra i och inspireras av och att få vantar, sockar, borste och hårspray var inte dumt det heller!

Fashiondays Borås.

Fashiondays dag 3: Modefabriken





Upptäckte att två av modellerna bor på samma ort som mig :)










Frisyrerna var gjorda av frisörer på Vivåga som fick en stor applåd!


Kvällens sista visning, och även fashiondays sista, var Modefabrikens på Grand Hotel. Kön var jättelång när vi kom dit tio minuter innan visningen skulle börja, men som tur var så hade Modefabriken bestämt sig för att vänta med att börja tills alla var inne! Var lätt den bästa modevisningen under hela fashiondays och missade man den här då missade man verkligen något! Musiken dånade och folk hoppade och skrek och det spelade ingen roll att champangen tog slut (450 personer hade kommit, de hade räknat med 200) vi hade grymt roligt ändå!

Fashiondays Borås.


Fashiondays dag 3: Stayhard















Som jag berättade igår så var det alltså ett antal killar ifrån Norrbys A-lag som agerade modeller vilket jag tyckte var väldigt roligt eftersom jag själv spelar fotboll. Trots att många inte hade gått innan så tyckte jag att de skötte sig bra och kriterierna för att gå visningen var att man hade storlek medium, var minst 183 cm lång och att man såg stenhård ut stod det i BT idag!

Fashiondays Borås.

Fashiondays dag 3: SVEA













När vi kom igårkväll till visningen så låg det en present på stolarna vilket det inte har gjort tidigare. Svea har aldrig varit något favoritmärke hos mig, äger inte och har aldrig ägt ett plagg därifrån, men de hade faktiskt en hel del fina kläder! Modellerna såg ut att ha väldigt roligt på catwalken tillskillnad från tidigare visningar och stämningen kändes mycket avslappnad med någon som vinkade till en vän, en som charmade lite med publiken och några modeller som klappade varandras händer när de mötte varandra.

Fashiondays Borås.

Nu säger jag godnatt



Blir första natten på fashiondays som jag inte går och lägger mig vid 3. Är verkligen helt slut så får ni se alla bilder och vad som finns i goodiebagsen imon!

Fashiondays Borås.

Kvällens modevisningar


pic: bellaobastian

Ikväll är
det dags för la grande finale med mingel, livemusik och bar. Under kvällen kommer vi få se modevisningar från Svea och Norrbys A-lag kommer visa oss kläder från Stayhard. Efter detta kommer festen fortsätta på Grand Hotel där Modefabriken har visning och fest.
Låter som en bra avslutning va?

Fashiondays Borås.

Fashiondays Borås 29 oktober



Hittade den här videon från gårdagens visningar på fashiondays hemsida ifall att det finns någon som vill kolla på något annat än bilder :)

Fashiondays Borås.

Fashiondays dag 2: Tangled Garment

















Superfräck sminkning och snygga skor syntes genom hela visningen och Tangled Garment var den enda under kvällen som hade en modell som verkligen visste hur man skulle göra. Han gick i perfekt takt och stod still längst fram vid pressen länge och bytte position flera gånger så att alla fick möjlighet till att få ett bra kort, mycket cred till honom (bild nummer två till höger).

Fashiondays Borås.

Fashiondays dag 2: Diis















Andra märket ut för kvällen var Diis och jag lovade Therese att skicka alla bilder till henne för hon hade inte möjlighet att ta kort själv och det förstår man ju när man måste sköta allt runt sin visning. Älskar verkligen hennes långklänning med brottarrygg och hon använder sig av samma tyg på flera plagg genom visningen och det gillar jag. Verkligen en begåvad tjej som har framtiden framför sig och som kommer fortsätta leverera underbara ting!

Fashiondays Borås.

Dagens tips



Idag är
sista chansen att shoppa på fashionoutleten och skulle inte det vara ett tillräckligt skäl att gå dit så kan jag berätta att de sänker alla priser vid 15.00. Finns det någon som kan säga nej då?

Fashiondays Borås.


Fashiondays dag 2: Bella o Bastian SS11

















Efter att hon visat sin höstkollektion så fick vi även se hennes sommarkollektion inför nästa år. Personligen gillar jag mer höstkollektionen som får mig att tänka på Marie-Antoinette och det franska hovet på 1700-talet medan den här känns mer som fjärran östern och lite mer svårklätt eftersom det inte finns många som skulle ta på sig huvudbonaderna till vardags. Däremot känns allting väldigt genomtänkt och Isabella är riktigt duktig och hon är inte rädd för att sticka ut. Ska bli spännande att se hur det går för henne i framtiden! :)

Fashiondays Borås.

Fashiondays dag 2: Bella o Bastian AW 10



















Först ut på visningen var bella o bastian med superfint hår och sminkning på sina modeller. Olyckligtvis så tog batteriet slut i min systemkamera efter bara några minuter, men som tur var hade jag med mig min digitalkamera också. Kan avslöja att det är en av klänningarna som syns på catwalken här som kommer in till fashionstore imorgon och om jag säger att jag älskar alla vecken och sammetsmaterialen som de använder sig av så kanske ni redan nu kan gissa vilken klänning det är som de har lagt undan till mig?

Fashiondays Borås.


Fashiondays dag 2: Soaré på Textil och Modefabriken








Utställning med illustrationer av Louise Lam, Anthony Lappas, Sigrid Linden, Johanna Ivstedt och Anna Maria Ivstedt.

Vid åttatiden började folk strömma in och förrutom att mingla runt eller ta ett glas i baren så kunde man gå runt och kolla på olika kreationer som fanns utspridda i rummet. Fastnade speciellt för de härliga fotona på bilden längst ned som verkligen var snyggt gjorda. Skulle lätt vilja ha en sån tavla hemma!

Fashiondays Borås.

Fashiondays dag 2: Backstage















Följde med min klasskompis Linda backstage för att kolla på när hon blev sminkad och provade kläder inför Diis modevisning. Fick även chansen att träffa Therese Fredman som är tjejen bakom märket och som går första året på programmet textilingenjör på Textilhögskolan. Efter alla fått prova sina kläder och fått håret fixat så var det dags för genrep och sedan var det bara att vänta tills klockan slog åtta och alla andra skulle komma.

Fashiondays Borås.

Kvällens modevisningar


pic: bellaobastian

Kom nyss hemfrån en frisbeegolfrunda med min pojkvän och efter att jag slängt i mig lite mat så blir det till att åka in igen. Dagens aktivitet är Soaré på Textil och Modefabriken med musik, underhållning och modevisningar från bland annat Diis och bella o bastian. Hörs ikväll!

Fashiondays Borås.

Vad som var i goodiebagsen



Gårdagens goodiebags från Jolina, Bloom och Helens Beauty Center innehöll det här: en väldans massa papper och besvikelse men även några bra grejer. Vad sägs om en gratis klippning när du gör en sling eller färgbehandling hos Bloom? 20 % rabatt på ett valfritt plagg hos Jolina? Men min absoluta favorit var 2 timmar med en personlig tränare på Onyx. Den kommer lätt utnyttjas!

Fashiondays Borås.

Fashionday 1: Mingel och visning på HBC



































Sista visningen för kvällen stod Helens Beauty Center för och kläderna kom från second hand affärerna Vera´s Gaderob, Emmaus och Myrorna. Min favorit under kvällen var brunetten med den klarblåa dressen och fräcka frisyren. Kändes väldigt classy! Efter att modevisningen var över fortsatte festen på Vimmel men då åkte jag hem för ingen av mina vänner tänkte gå dit.

Fashiondays Borås.

Fashionday 1: Tjejkväll på Gina Tricot



Påväg till Helens Beauty Centers modevisning möttes vi av en glad nyhet: Tjejkväll på Gina Tricot med 20 % rabatt på hela sortimentet. Självklart var vi tvugna att gå in! Provade de här plaggen varav kjolen som jag spanat in på nätet tidigare, men tyvärr satt inget av plaggen riktigt bra så blev inget köp.

Fashiondays Borås.

Fashionday 1: Mingel på Vera´s Gaderob









Efter Jolina och Blooms visning gick vi förbi Vera´s Gaderob och minglade runt lite och kollade på olika plagg. Hittade bland annat ett par superfina gubbskor som jag inte hade sett tidigare idag, men tyvärr var de för små. När vi druckit upp våra glas och kollat färdigt tackade vi för oss och gick vidare!

Fashiondays Borås.

Fashionday 1: Mingel och visning på Bloom

































På kvällen följde Linda med igen och vi gick till Blooms frisörsalong som hade modevisning där Jolina stod för kläderna och de själva frisyrerna. Gillade den ljusbruna/beiga tröjan på den åttonde bilden och även de svarta skinnbyxorna var en favorit. Fick faktiskt en rabattcheck på 20 % på valfritt plagg i deras goodie bag så kanske jag ska svänga förbi och prova plaggen imorgon?

Fashiondays Borås.

Fashionday dag 1: FashionStore













Mycket fina och välsydda plagg på en väldigt liten yta skulle jag beskriva butiken om någon frågade mig. Har du inte redan planerat in ett besök här så tycker jag verkligen att du ska göra det. Själv har de lagt undan en klänning från bella o bastian som jag såg en tjej hade på sig på fashion award för några veckor sedan men som jag då inte visste märket på (hittade den på nätet i förrgår och blev hur glad som helst!). Den ska tydligen komma in till fashionstore på lördag och ett hett tips är att kika förbi då om du inte redan nu fastnar för något!

Fashiondays Borås.

Fashionday dag 1: Modefabriken







Andra stoppet blev Modefabriken som är en mycket mysig affär som säljer både dyra och lite billigare märken. Det allra bästa enligt mig är att de säljer Nudiejeans och varje gång man går in här så hittar man något man vill köpa med sig hem. Passade även på att hämta biljetter till deras modevisning på Grand Hotel på lördag som jag tror kommer att bli en riktig succé!

Fashiondays Borås.

Fashionday dag 1: Vera´s Gaderob









Första besöket för dagen blev på vintageaffären Vera´s gaderob och det fanns mycket fint. Jag är inte direkt förtjust i begagnade kläder, men har de ett bra märke och bra kvalité är det en annan sak och jag hittade både Miumiu och Acne jeans. Blev dock inget köp för jag orkade inte prova, maybe next time!

Fashiondays Borås.

Jag måste be om ursäkt



För den dåliga uppdateringen idag. Köpte ett mobilt bredband på Media Markt i morses för att jag skulle kunna uppdatera hela tiden, men det misslyckades totalt! Det gick inte att ladda upp bilder på bloggen och internet fungerade väldigt dåligt. Suck. Jag försökte iaf och imorgon ska jag gå till Textilhögskolan där jag vet att jag kan gå in på internet. Här ser ni goodie bagsen som jag fick ikväll, berättar imorgon vad det var som var i!

Fashiondays Borås.

Regnet öser ner men vad gör väll det

Idag börjar fashiondays och på schemat står fashionstore, workshop med textilhögskolan, modevisning med Jolina och second hand visning. Tänkte även hinna med ett besök på Modefabriken och Veras gaderober. Hörs!

Fashiondays Borås.

Mina köp på fashionoutleten


Klänning: Day et Mikkelsen 150 kr. Tröja: Cheap Monday 100 kr.


T-shirt: Tommy Hilfiger 75 kr. Skor: 100 kr.


Badolja: Odd Molly 30 kr. Nagellack: Essie 30 kr.

Det här fick följa med mig hem igår från VIP-kvällen. Är speciellt nöjd över klänningen från Day et Mikkelsen som jag lyckades få tag på och även nagellacket från Essie som jag har velat prova ett tag men aldrig kommit till skott att beställa :)

Vill du också fynda kläder så besök Fashionoutleten nu under Fashiondays i Borås. Deras öppetider är torsdag 12-19.00, fredag 10-19.00 och lördag 10-17.00. Du hittar den på Nybrogatan 7 i Simonsland vid Navet!

Fashiondays Borås.

Årets stora utförsäljning från Diesel



Idag startar utförsäljningen av Diesels vår och höstkollektioner 2010. Flera tusen plagg finns till försäljning för dam, herr och barn och du hittar även skor samt väskor till kraftigt reducerade priser!

Plats: Biograf Draken på Järntorget.
Öppetider: Torsdag 07.00- 19.00
Fredag 10.00-19.00.
Lördag 10.00-17.00.
Söndag 12.00-16.00.


Rabatter under fashiondays



Tänkte tipsa er om alla rabatter som det finns att utnyttja nu under fashiondays här i Borås som jag tror att många av er är intresserade av!

Torsdagen:
Okularium. 30 % på alla bågar. Plats: Allégatan 30.
Modefabriken. För varje femhundring du handlar för får du ett par sockar. Plats: Österlånggatan 33.
Brides and Beauties. 10 % rabatt på allt i butiken på Brides and Beauties International (gäller ej på bal och bröllopsklänningar). Plats: Österlånggatan 21.
Pagelle. 20 % rabatt på hela sortimentet (ej på skinn). Plats: Lilla Brogatan 26.
Provrummet.se. 25 % rabatt på valfri vara hos provrummet. Plats: Viskastrandsgatan 1, våning 2 (mittemellan centrum och knalleland, i Simonsland).

Fredagen:
Okularium. 30 % rabatt på alla bågar. Plats: Allégatan 30.
Modefabriken. För varje 100-lapp du handlar för får du ett par trosor eller kalsonger från The White Briefs. Plats: Österlånggatan 33.
Provrummet.se. 25 % rabatt på valfri vara hos provrummet. Plats: Viskastranddsgatan 1, våning 2 (mittemellan centrum och knalleland, i Simonsland).
Pagelle. 20 % rabatt på hela sortimentet (ej på skinn). Plats: Lilla Brogatan 26.

Lördagen:
Pagelle. 20 % rabatt på Pagelles sortiment (ej på skinn). Plats: Lilla Brogatan 26.

Alla dagar:
Stayhard.se. 100 kr i rabatt på ditt första köp över 300 kr. Ange kod "welcome" i kassan!
MQ.se. Fri frakt på allt du handlar. Ange "friokt10" i kampanjkodsfältet.
Vera´s Gaderob. 10 % på allt i deras vintagebutik. Plats: Österlånggatan 16.
Careofcarl.com. Fri frakt och fria byten på deras nätbutik för herrkläder!
Cleo Hår & Hud. 10 % på alla klippningar och 20 % rabatt på hårprodukter från Matrix sortiment. För att du ska kunna utnyttja rabatten behöver du ta med dig fashiondays magasinet som du bl.a. kan få tag på fashionoutleten (eller varför inte skriva ut det från nätet och hoppas på att det också går bra!). Plats: Holmsgatan 11.
Dorama Hudcenter. 15 % rabatt på ansiktsbehandling. Telnr: 033 - 10 60 30. Plats: Yxhammarsgatan 1.
Hemtex. 100 kr rabatt för varje 400 kr du handlar sängkläder för (gäller alla påslakanset, underlakan och örngott). Plats: Stora Brogatan 11.
Bokia. Fynda böcker när Bokia Storknallen rensar sitt lager i helgen!

Fashiondays Borås.


Fashiondays VIP-kväll









Först av alla kom Linda och jag till outleten men vi var snälla och lät några ställa sig före oss i kön så de kunde stå under taket utan att bli blöta (vi hade paraply!). De första tio fick komma in lite tidigare än alla och eftersom de före oss hade fått sällskap av lite vänner så lyckades vi precis komma med bland de tio första! Väl inne möttes vi av flera rum fyllda med kläder och skor och jag hittade lite fynd som jag lovar att ni ska få se imorgon bitti. Kvällen avslutades med ett spontant biobesök och vi såg The social network  som är väl värd ett besök!

Fashiondays Borås.

Nu är det dags att åka in

Nu ska jag in på fashiondays VIP-kväll och hämta mitt tävlingskuvert och kika in outleten och förhoppningsvis hittar jag något fint plagg att köpa med mig hem. Hörs lite senare ikväll!

Fashiondays Borås.

Vill du bli Sveriges nästa stjärnstylist?



Just nu pågår casting till Stylisterna som kommer sändas på kanal 5 under 2011.  För de tio deltagarna som blir uttagna väntas två månader fyllda med spännande möten och tuffa uppdrag och den som står som vinnare kommer att få praktisera som stylistassistent på Sofis mode! Juryn består av systrarna Fahrman, Teresa Grundin (makeupartist L´Oréal) och Helene Falk (grundaren av Helene Falk stylistutbildning). För mer information om tävlingen gå in här.

Sista anmälningsdag är 15 november!

Acne kopior




Nu kan du köpa kopior av Acnes track shoe som ingår i deras sommarkollektion nästa år. Du hittar dem på Nilson för 1 299 kr!


Höjdpunkterna ni inte får missa



Imorgon drar fashiondays igång och jag hoppas att ni är lika spända och förväntansfulla som jag är! Nu kan ni hitta mig och de andra tävlande på fashiondayshemsida och det vi tävlar om är goodiebags från ett tiotal affärer i Borås samt titeln "Bloggbattle A/W 2010 - Borås bästa bloggare!".

För er som inte har möjlighet att åka till Borås så kan ni följa fahiondays här på min blogg med ständiga uppdateringar och bilder!

Torsdagen:
Fashionoutlet 12.00-19.00. Fynda märkeskläder och provkollektioner och se till att besöka outleten första dagen så att inte godbitarna hinner försvinna! (de tar kort!) FashionOUTLET: Nybrogatan 7, Simonsland (vid Navet).
Fashionstore 13.00-19.00. Planera in ett besök på den här Pop-up butiken som enbart är öppet nu under fashiondays. Här hittar du unika kreationer från små märken och nya designers. Under dagen får du även se styliser styla kreationerna live till en pågående photoshoot. Hemsida här. FashionSTORE: Nybrogatan 7, Simonsland (vid Navet).
Samtal med Elin Nyström 17.15. Skaparen bakom märket Stylein kommer att berätta om sin egen resa och sina tankar kring vad det innebär att starta eget och att växa. OSA här. Textil-och modefabriken: Olovsholmsgatan 32, våning 3.
Visning och mingel på Bloom 18.00-20.00. I samarbete med JOLINA kommer en visning genomföras och det kommer bjudas på bubbel och småsaker. Goodiebags så långt lagret räcker! Begränsat antal platser så OSA här nu. Bloom: Bryggaregatan 18-20, 1 trappa upp.
Modevisning på HBC 20.00. I samarbete med Borås största second hand butiker, Veras gaderober, Emmaus och Myrorna, bjuder Helens Beauty Center på god stämning, god dryck, fina goodiebags och en efterfest på Vimmel! Helens Beauty Center: Stora Brogatan 37.

Fredagen:
Workshop med designtreor 15.00-17.00. Med elever från Bäckängsgymnasiet. Under dagen kommer de även att visa och låta besökarna prova på exklusiva saker som de har lärt sig under deras treåriga utbildning. Textilmuséet: våning 1, Druveforsvägen 8.
Mingel på Fashionstore 19.00.22.00. Din chans att mingla tillsammans med några av designersen och höra dem berätta om deras kreationer.
Soaré med Textil-och modefabriken 20.00-01.00. Under kvällen bjuds det på musik, utställning och modevisningar med bella o bastian, diis, Tangled Garment och Erik Josefsson. OSA här. Fabriken: Nybrogatan 10, Simonsland (vid Navet).

Lördagen:
Sista chansen på Fashionoutleten 15.00.17.00. Nu sänks priserna! FashionOUTLET: Nybrogatan 7, Simonsland (vid Navet).
Extro Mingel 19.00-23.00. Fashiondays avslutas ute i Simonsland och det bjuds på livemusik, bar och diverse överaskningar! OSA här. Fabriken: Nybrogatan 10, Simonsland (vid Navet).
SVEA modevisning 19.30. Du blir automatiskt anmäld till Sveas modevisning när du OSAr till Extros Mingel och den kommer vara på samma plats.
Stayhard modevisning 20.30. Senaste modet från deras hemsida. Även den här visningen blir du anmäld till och den kommer också vara på Nybrogatan 10.
Modefabriken modevisning. Modefabriken bjuder på modevisning på Grand och mer information finns i deras butik. Hemsidan här. Grand Hotell: Hallbergsplatsen 2.

För mer information och bilder kolla in fashiondays hemsida här.

Fashiondays Borås.


Designa din drömklänning


pic: elle, de tre senaste årens vinnare.

Nu har du chansen att få designa en egen klänning som H&M sedan syr upp till dig och som du får ha på dig på ELLE-galan 2011! Den 14 januari äger modefesten rum på Grand Hotel i Stockholm och förrutom biljetter til galan för dig och en vän så vinner du även en 24-timmars lyxupplevelse med övernattning, presenter och andra överaskningar. Sista datumet att anmäla sig är 30 november och du hittar all information du behöver här.


Vogue Russia November 2010






Barbara Palvin by Sebastian Kim.

Älskar vinter
med all snö och att man får ta på sig varma tjocka tröjor och mössor och jag känner att de här bilderna passar väldigt bra idag då det bara är snön som fattas. Nu blir det en runda med hästen i skogen, hörs!

Filippa K Spring 2011 Lookbook











Jag vet att det inte ens är vinter än men eftersom Dorothea är en av mina favoritmodeller och Filippa K är ett företag som jag hoppas kunna arbeta på i framtiden, så måste jag visa er deras lookbook som kommit ut nu!

Finalisterna i IKEAs gaderobstävling är klar


Maria Hedmark, studerar andra året på modedesign på Textilhögskolan.


Sofia Bahlner, studerar också andra året på modedesign på THS.


Elin Sundling, tidigare student på Textilhögskolan.




Fyra superduktiga deltagare med några av deras kläder!

369 designers sökte till tävlingen och två av de 25 finalisterna går på Textilhögskolan i Borås! Från och med torsdag kommer du att kunna kolla in både deras och de andra finalisternas egeninredda PAX gaderober med sina kollektioner på Biblioteksgatan 10 i Stockholm.

Öppetider:
28/10. Torsdag 12-17.
29/10. Fredag 11-18.
30/10. Lördag 11-17.
31/10. Söndag 12-16.

Se alla finalisternas bidrag här.


Olivia Palermos gaderob





Ni vet ju att jag älskar att kika in i andras gaderober och som vanligt är det tidningen Chic som levererar. I senaste numret får vi kolla in Olivia Palermos kläder och accessoarer! Köp tidningen för mer bilder och för att läsa artikeln :)


Nicholas Kirkwood for Rodarte SS11










pic: anywho

Här ser ni Nicholas skor inför vår och sommaren 2011 som han visade nu under NY fashion week. Tycker allihopa är jättefina, men jag är riktigt förtjust i de bruna plåt-och mutterskorna från i somras, men även höstens med stearinljus var väldigt fina. Har ni någon favorit av de här ovan? Eller tycker ni att de andra kollektionerna har varit finare?

Neutral look i höstiga färger


pic: anywho

Hur fin är inte Elises outfit? Byxor och skor från Acne, resten second hand.

Sofi Fahrmans andra bok


pic: sofis snapshot

Ikväll kommer Sofi ha releasefest i New York för sin andra bok i trilogin om Elsa. Boken heter som de flesta redan vet Elsas Värld och ni kan boka upp ert eget exemplar här och här.

Vogue US November 2010










Sasha Pivovarova by Patrick Demarchelier.

Gillar fotona för att kläderna har naturliga färger och håret är så fint!

Fashion Days i Borås 28-30 oktober














pic: fashiondays.nu

Här ser ni hela schemat för FashionDays nästa vecka och jag kommer hålla er ständigt uppdaterade här på bloggen vad som händer under dagarna och med bilder från alla ställen och aktiviteter jag har varit på. Är dessutom med i fashiondays blogbattle och ni kommer hitta mig och de andra deltagarna i tävlingen här under vecka 43!

Fashiondays Borås.

Vinn en resa till MTV:s musikgala


pic: elle

Nu har du chansen att vinna en resa för två till Spaniens huvudstad med hotellvistelse och 2 exklusiva biljetter till MTV EMA 2010. På galan kommer bland andra Shakira, Kate Perry, Linkin Park, Kings of Leon, Ke$ha och och Kid Rock att uppträda. Det enda du behöver göra är att svara på enkel fråga samt motivera varför just du ska bli den lyckliga vinnaren!

För mer information och anmälan klicka här.


Inspiration: Acne
























pic: elin kling, sofi fahrman och columbine smille.

Har det senaste året börjat gilla Acnes kläder mer och mer och hur fin är inte klänningen på den näst sista bilden? Love it! Det enda tråkiga är bara att varje gång jag är inne i någon av deras butiker så hittar jag aldrig något som jag vill ha eller något fint som jag har sätt på nätet, vilket är ganska trist.

Skulle helst vilja ha en kofta som den på sista bilden!

Skinnbyxor


Black Noir SS11, Malene Birger SS11, William Rast for Target, Black Noir SS11.


Frida Gustavsson, Carmen Kass.


Elin Kling med byxor från topshop, Malene Birger 4 899 kr, Agnes Carlsson outfit på Guldknappen, Sofi Fahrman i byxor från Dagmar, Hm 299 kr.


In Wear AW10, Caroline Blomst i byxor från hm.


Versace fall 2010, NY Fashion Week, Guess fall 2010, Dsquared, Topshop AW10, Asos 1 200 kr, Guess fall 2010.

Morgontips



Tänkte passa på att tipsa alla er som bor i Borås eller har BT hemma hos sig. I gårdagens tidning fick man nämligen en rabattkupong på 10 % hos Ciluette City Spa på deras matte foundation. Erbjudandet gäller till och med den 30:e okt!

Om en vecka är det dags



Nu har schemat för alla aktiviteter fastställts. Visar er det imon så håll utkik!

Gina Tricot lanserar glasögon




pic: damernasvarld.se (finns fler där) och sista bilden blondinbella.se

Nu i höst släpper Gina Tricot en kollektion av glasögon hos optikkedjan Synoptik. Bågarna har mycket runda och ovala former à la 60-tal och de är gjorda av metall och plats och har fått sina namn efter kvinnliga filmstjärnor och modeikoner så som Gina, Rita och Grace. Kollektionen landar i Synoptiks affärer i början av november och bågarna kommer kosta runt en tusenlapp!

En som redan har fått ett par är Isabella Löwengrip!


Louis Vuitton: 100 Legendary Trunks



Det franska modehuset började sin karriär som kofferttillverkare i modell lyx i mitten av 1800-talet och nu lanserar de en bok som handlar om de vackraste väskkreationerna genom tiderna! Boken är fylld med över 600 bilder från Louis Vuittons egna arkiv och du hittar den till försäljning bland annat här.

Här kan ni se ett smakprov ur boken!


Pink Limited Edition GHD IV styler


pic: eleven.se

Ska du köpa en plattång nu i oktober så varför inte välja den här från ghd som stödjer Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj med tio euro för varje såld plattång! Ni hittar den hos ghd:s återförsäljare eller på nätet hos bl.a. eleven.se.

Borås nya stadsdel










pic: planillustration av DTH från BT, de andra från regementet.se

Det är inte bara en galleria som planeras att byggas utan nu har planerar för att bygga en ny stadsdel i Borås blivit aktuellt igen. 1000 bostäder är målet inom tio år och redan nu bygger Vasallen fyrtiofyra lägenheter i det gamla logementet (bilderna ovan är ifrån visningsvåningen). Förrutom lägenheter så planeras villor, radhus och hyresrätter och om allt går enligt planera så kommer arbetet att vara igång redan nästa år och då är det förmodligen området närmast kaserngården som kommer utvecklas först med lägenheter och radhus.

Vill ni läsa mer lägenheterna som byggs nu gör ni det här.


Naturlig look


pic: sthlmstreetstyle

Det finns inte mycket som slår en naturlig sminkning och välskött hår till vita kläder och ljusbruna detaljer. Det enda som saknas är en clutch i samma ljusbruna färg som skorna har. Så snyggt!


Marie Claire Italia October 2010












Taryn Davidson by Txema Yeste.

Helt underbara bilder med Eiffeltornet i bakgrunden. Gillar speciellt de gråa stickade byxorna som ser så sköna ut på sista bilden!

Paljettbyxan



Här ser
ni ett par Isabel Marant look-a-likes från Minimarkets lite billigare kollektion Mini for many. De blir dina för 799 kr! 

Fårskinnsjacka


pic: stylebyisabelle

Har ni inte redan köpt någon fårskinnsjacka så har ni en riktig snygging här! Kostar 999 kr och du hittar den i SOLO:s butiker!

En ny galleria till Borås




pic: tagna från borås tidning

Det ser ut som att vi får en ny galleria till staden och förhoppningsvis kan bygget börja redan nästa år och så som planen ser ut nu kommer det att bli fyra våningar med plats för 80 butiker och flera restauranger! Förhoppningsvis fylls inte Citygallerian enbart av de gamla vanliga kedjorna som redan finns i centrum och på knalleland, utan jag hoppas på lite mer unika och spännande butiker som kan tillföra nytt liv i vår mode och textilstad!

Elle UK November 2010








Alexa Chung by David Vasiljevic.

Hur fina är inte dessa bilder? Har ni någon favorit?

Tentan gick bra


pic: cherry blossom girl

Vilken lättnad! Tentan är över (för någon timme sedan nu menmen) och vad jag räknade så kommer jag att ha minst godkänt. Någonting som känns otroligt skönt är att jag bara har en enda föreläsning under de två kommande veckorna, så nu ska jag ta det lite lugnt. Men först ska jag och Krille söka lite utbildningar till honom för idag är sista dagen att söka in till högskolans vårtermin!


Första tenta på högskolan


pic: Kasia Struss by Seth Sabal.

Har verkligen pluggat hela dagen idag förrutom ett avbrott nu ikväll då jag var på fotbollsträning. Har nämligen min allra första tenta imorgon och jag börjar bli lite smått nervös nu faktiskt. Men för att jag ska kunna prestera fullt så tror jag nog att det är bäst att jag går och lägger mig nu.

Har väntat med att prova systemkameran, men imorgon då ska här fotas ;)

Sofia Coppola för Louis Vuitton




pic: chic

Louis Vuitton fortsätter sitt designsamarbete med regissören Sofia Coppola och lanserar nu en mindre modell av succéväskan från förra året (den längst ner till höger) och sen tre i den vanliga storleken i olika färger. Priset ligger på 21 000 kr.

Elsa Billgren söker en assistent


pic: elsa.elle.se

Bor du i Stockholm har du nu chansen att få praktisera hos Elsa Billgren som press och PR-assistent för vintagebutikerna Beyond Retro! Uppgifterna skulle vara att dels hjälpa till på kontoret på Brännkyrkagatan och även ta lite extra hand om den nya butiken vid zinkensdamm i form av att hitta på roliga fester, skriva fina blogginlägg, göra facebookevent och pressmeddelande. Kanske även får ta hand om lite stylister och fota en del. Elsa vill helst att du ska vara över 18 år annars får du vara lite hur som helst! Mejla henne på [email protected] .

COS förväntas öppna i Sverige inom kort


pic: caroline blomst i jacka från COS

Visste ni att COS har bestämt att öppna sin första butik i Sverige? Butiken kommer troligtvis att öppna under 2011 och den kommer ligga i Stockholm och gator som det ryktas om är både Biblitokesgatan och Birger Jarlsgatan. Idag finns kedjan i Storbritannien, Danmark, Belgien, Frankrike, Tyskland, Spanien, Nederländerna och Irland och har vi tur så ser H&M:s vd Karl-Johan Persson även möjligheter till att öppna COS i någon mer stad i vårt land, som till exempelvis Göteborg! :)

Lanvin for H&M





Det har varit väldigt tyst kring den här designkollektionen och inga bilder har läckts ut, utan alla får vänta tills den 2 nov för att se de första plaggen. Däremot kan ni kolla på videon här nedan där modellen Natasha Poly berättar om vad hon tycker och vi får även se några backstagebilder och scener från fotograferingen!


Dagens frukostmöte med Blondinbella












pic: de två sista bilderna är ifrån blondinbella.se

Jag säger bara herregud vilken inspirerande människa! Jag tror inte att det fanns någon på Folkan idag som inte höll med om att energin bara sprutade ut i lokalen när Isabella pratade! Till en början fick vi höra hur idén växte fram till sin blogg Blondinbella och hur den sedan blev större och större. Anledningen till att den blev så stor tror Isabella själv att det berodde på att hon startade den i rätt tidpunkt, men också för att hon är en väldigt drivande person som alltid går in med 100 % i allt hon gör. Därefter berättade hon lite om sin bok Egoboost och hon berättade även att hon håller på med en andra bok som kommer ut till våren, fast den här kommer vara i romanform där vi får följa en ung flickas liv.

När jag gick därifrån kände jag mig verkligen peppad till att tro på mina idéer och på att de kan bli verklighet. Bara av att höra henne prata om självförtroende och självkänsla fick mig att sträcka lite extra på mig och vara stolt för den jag är. Isabella avslutade föreläsningen med att berätta att hon älskade Borås stad just för att det fanns så många drivna personer här som verkligen tycker om sin stad, istället för att de vill flytta härifrån som det är på de flesta andra ställen, och hon hoppades på att få komma tillbaka snart igen och det hoppas jag med :)


Frukostmöte med Blondinbella


pic: spotlife.se

Det har kommit in över 600 anmälningar till frukostmötet imorgon så nu kommer det alltså att flyttas från Högskolan till Folkan! Hoppas att vi ses :)


ELLE November 2010



Stor intervju med Whitney Port!


Läs om trion som blev trendsättare!


Stort mascaratest över de nya volymmascarorna!

Elle har testat olika teknikbaserade coacher!


Tidningen kom ut i butik idag!

Träningsmatch den 12 oktober


pic: nyheter24.se/henrik carlsson

Imorgon kan ni se träningsmatchen mellan Elfsborg och BK Häcken på Borås Arena. Gratis inträde och matchen börjar kl 15.00!


Mulberry for Target













pic: nitrolicious

Nu kan du köpa Mulberrys väskkollektion i Targets egna butiker (fram till den 24 december) eller online på deras hemsida. Eftersom väskorna släpptes igår och de kostar mellan $14,99 och $49,99 så är efterfrågan på dem väldigt stor och därför har de flesta modeller tagit slut redan men förhoppningsvis kommer de fyllas på minst en gång innan jul kan man tycka.

Finns ett fåtal kvar i storlek M och L



Nu finns Lindex fårskinnsjacka till försäljning på deras hemsida! Trots att jag skulle bli meddelad per mejl när plagget kom ut på nätet så missade jag det. De la ut den vid 9 i morses och jag funderade på att ta med mig datorn till skolan (då hade jag varit online just då) men gjorde tillslut inte det och så blir det såhär. Har jackan redan i storlek M men skulle hellre vilja ha S, menmen nu blev det såhär.

Om det finns ngn som beställt en S men inte passade, säg till ;)

Lookbook Zara Oktober 2010







Gillar bilderna för zaras kläder den här månaden. Gillar blazern på den första bilden och jackan och skorna på den sista väldigt mycket!

För er som vill göra någonting spontant ikväll



I samband med att Tara öppnat en ny butik i Arkaden, Gbg, (deras lillasyster är Raglady) firar de med en fantastisk modeshow ikväll på Park Lane med tillhörande efterfest! Ni kommer att få se märken så som Marc by Marc Jacobs, Alexander Wang, See by Chloé och Malene Birger. Showen börjar vid 01.00 och tidiga gäster belönas med goodiebags från Hanky Panky och Bijoux by Us.

För gästlista och fri entré (före kl 23.30) klicka här.

Paris Fashion Week










pic: carolinesmode

Kan inte låta bli att visa lite fler bilder som Caroline har tagit i Paris! Hur fina är de inte? Älskar verkligen den första bilden, vilken fräck väst och snygg sminkning!

Det måste ju regna någon gång



Inte världens roligaste bild men det var såhär det såg ut i Borås idag! Regn regn och regn.. Som tur var så slutade det regna tills vi slutade vid halv 4 och nu har det varit två heldagar med kreativt affärsmannaskap och det är verkligen mycket ord att ta in så man blir väldigt trött men oj vad intressant det är!

Har inte kunnat uppdatera så bra för internet har krånglat :/

Klänningar från Fashion by Night kollektionen



Såg att det har kommit in lite nya klänningar (även den svarta fransjackan) till H&M butikerna i Borås. Ville inte ha jackan så jag provade bara de här två klänningarna men jag köpte ingen av dem eftersom det inte kändes helt hundra. Dock satt den gröna väldigt bra så den kan jag verkligen rekommendera :)

Två snygga modeller


pic: sthlmstreetstyle

Tycker om att se vad modellerna har på sig till och från visningarna och även till vardags. Här ser ni Dorothea och Jacquelyn i två fina outfits!

Inspiration från Paris Fashion Week


















pic: caroline blomst

Egentligen är det tusen gånger roligare och mer inspirerande att kolla på folket utanför alla modevisningar och eftersom jag dessutom ligger grymt mycket efter med mina uppdateringar från alla visningar och märken så får ni kolla på de här bilderna från Carolines mode så länge!

Marie Claire Brazil October 2010








Paolla Rahmeier by Jacques Dequeker.

Underbara bilder i exakt min stil av fotografier som jag älskar!

Borås bästa lunchtallrik



Vill du veta vilken restaurang i Borås som har den bästa lunchen? Lunchbloggarna är två medelålderns män med ett stort intresse för mat som sätter betyg på maten mellan 1 till 10 och vad som påverkar betyg är främst tre huvudområden: miljön, bemötandet och maten (smak och uppläget).

Deras blogg (som startade i augusti) hittar du här.

VIP-kväll på Topshop med 20 % rabatt


pic: elle

Idag är sista dagen att OSA för VIP-kvällen på Topshop i samarbete med tidningen ELLE. Det finns fortfarande platser kvar på alla orter (förrutom Gallerian i Sthlm) så det är bara att anmäla sig och det finns ingen åldersgräns!

Läs mer om hur du anmäler dig här.


Höstjackor



1. Topshop 900 kr. 2. Weekday 1 200 kr. 3. Smythe 7 700 kr. 4. French Connection 1 600 kr. 5. Topshop 900 kr. 6. Topshop 1 400 kr. 7. See by Chloé 4 800 kr. 8. Cubus 599 kr. 9. Weekday 600 kr. 10. Hm 699 kr. 11. Diana Orving för Weekday 1 500 kr. 12. French Connection 1 700 kr. 13. Rag & Bone 13 000 kr. 14. Topshop 800 kr. 15. Bikbok 599 kr. 16. Bikbok 499 kr. 17. Topshop 600 kr. 18. French Connection 1 400 kr. 19. Topshop 900 kr. 20. Lindex 699 kr. 21. Yves Saint Laurent 17 000 kr. 22. Hm 699 kr. 23. Hm 499 kr. 24. Bikbok 499 kr.

Hm Fashion by Night



Såg en massa klänningar ifrån Fashion by Night kollektionen när jag var i Göteborg i fredags, bl.a. bustiern och det svarta fodralet med glitter på, så om ni vill ha någonting av de så får ni skynda er in till stan. Annars så ska kollektionen komma in lite i taget, vissa saker är redan slut, men det finns säkert någonting som inte kommit in än!

Nytt märke från Maybelline


pic: chic

MNY heter deras nya märke som är en förkortning av Maybelline New York som många säkert förstår. Prisvärda och trendiga produkter i en mängd olika färgglada färger gör att du kan matcha hur du vill och byta varje dag utan att ruinera dig! Varannan månad kommer dessutom speciella konceptkollektioner med trendiga looker med inspiration direkt från catwalken.

Totalt 132 produkter finns indelade i sex stycken färgfamiljer:
Rosa
Korall och röd
Nude och beige
Lila
Blå
Gul och grön

Produkterna finns i följande kategorier och priser:
Ögonskugga (44 nyanser), 39:50 kr
Ögonpenna (4 nyanser), 29:50 kr
Läppglans (16 nyanser), 39:50 kr
Läppglans på tub (19 nyanser), 29:50 kr
Läppbalsam (4 nyanser), 29:50 kr
Nagellack (38 nyanser), 29:50 kr
Rouge (7 nyanser), 49:50 kr

I Göteborg kan du köpa MNY på Lindex i Nordstan & på Kungsgatan!
(även Torslanda, Partille, Västra Frölunda & Kungsbacka)

För mer information och exakt adress klicka här.


Textilhögskolan på Röhsska museet










pic: modsmagazine

Nu kan du beskåda utställningen för avgångseleverna på programmen textildesign och modedesign. Till och med den 17 oktober finns den i Göteborg!

Marc Jacobs öppnar nätbutik



Har du inte redan kollat in Marc Jacobs hemsida så tycker jag att du ska göra det! Till de virtuella hyllorna har Marc själv och hans affärspartner Robert Duffy valt ut ett antal kläder och accessoarer. Riktigt snyggt gjort!

Kolla in hemsidan här.


Abbey Lee Kershaw






Interview October 2010.

Snygga Abbey i klänningar från Emilio Pucci!

Betsey Johnson dresses





Var länge sedan jag visade några nya klänningar så här kommer ett gäng! Tycker fortfarande att det är konstigt att de aldrig har med den här typen av klänningarna under catwalken för det är just de här kreationerna som jag älskar, de hon har under sina visningar är alltid för mycket och i en helt annan stil.

Pinkcollection by Narciso Rodriquez



Idag började Lindex kollektion mot bröstcancer säljas och här är en bild från deras butik i Nordstan. Inte några speciella plagg om ni frågar mig men är ni ute efter ett svart fodral som inte ser ut exakt som alla andra då tycker jag ni ska åka in och prova den enaxlade som var av ett väldigt mjukt och skönt tyg!

RSS 2.0