Sthlm: Dag 1 #1


















pic: columbine smille, karolina skande, lisa c, agnes b

Bilder från Filippa K och Ida Sjöstedts visning, även lite backstage!

Uppdateringar


pic: ida sjöstedt och back aw11.

Regelbundna uppdateringar från modeveckan hittar ni på Styleby.nu som jag tipsade om igår där självaste Ann-Sofie Back gästbloggar!

Förväntningar på modeveckan


pic: tigerofsweden ss11.

Fyra av modebranschens profiler har blivit intervjuade av Stureplan där de fick svara på vilken visning de såg framemot mest, vilken den röda tråden kommer vara stilmässigt hos besökarna och lite andra frågor. Kolla in svaren här.

Styleins vår och sommarkollektion





Någon mer än jag som vill ha allt det här i min gaderob?

Nästa: Stockholm Fashion Week


pic: sthlm fashion week magazine #5.

Idag drar Stockholms modevecka igång och här har ni schemat!

Måndag
12.00 Ida Sjöstedt
13.30 Filippa K
15.00 Dr Denim
16.00 Nakkna
17.00 Back (Max Factor Award)
18.30 Whyred
20.00 Carin Wester
21.00 Rodebjer
22.00 Dagmar

Tisdag
09.00 Boomerang
10.00 Josefin Strid
11.30 Beckmans designhögskola
13.00 The Local Firm
14.00 Noir et Blanc
15.00 Stylein
16.00 Diana Orving
17.00 Odeur
18.30 Cheap Monday
20.00 Ljung
21.00 Karin Malm (YFI Award)
21.30 Filippa K man

Onsdag
09.00 Woolrich
12.00 Karin Säby
13.00 Oscar Jacobson
14.00 Camilla Norrback
15.00 Lexington
16.00 Hernandez-Cornet
17.00 Busnel
18.00 Altewai.Saome
19.00 Hope
20.00 Post Fire Dew
21.00 Tiger of Sweden

Geri Halliwell designar


pic: posh24

Nästa kändis att designa en kollektion är den forna Spice Girls tjejen Geri som lanserar bikinis och strandkläder för den brittiska klädkedjan Next. Spännande!

Topshops nya samarbeten


pic: elle

I februari släpps tre nygamla designsamarbeten i Topshops butiker. Ann-Sofie Back återkommer för fjärde gången, grekiska Mary Katrantzou och paljettkungen Ashish Gupta för andra gången. Backs kollektion består av åtta plagg uppdelade i två minikollektioner där båda är inspirerade från Backs huvudkollektion för höst- och vinter 2011 under eget namn. Mary Katrantzou har skapat tre klänningar med tillhörande scarfs medan Ashish har skapat fyra tröjor där hon hämtat sin inspiration från snabbmatskulturen.

Trend: visa kollektionen för allmänheten


whyred ss11.

Carin Wester har gjort det, Cheap Monday likaså och näst på tur är Whyred som kommer visa upp delar av sin höstkollektion 2011 för allmänheten under Stockholm Fashion Week nästa vecka. Kollektionen går under namnet Intense Elegance och kommer först visas för utvalda gäster under måndagen och på onsdagen är allmänheten välkomna till deras flaggskeppsbutik på Mästersamuelsgatan 3 mellan klockan 10.00-19.00. Passa på!

Modemagasinet Styleby



Columbine och Lisa.


Lina och Pamela.


Moa Gammel.

pic: columbine smille

Igår hade modemagasinet Styleby sin invigningsfest och för er som inte har hört talas om vad Styleby är för något så kan jag berätta att det är ett magasin som utkommer varannan månad, med start 15:e mars, som kommer innehålla dagens och morgondagens trender och tendenser för stilintresserade moderna kvinnor. Chefredaktören på tidningen är Jonna Bergh, som var chefredaktör på Glamour innan den lades ner, modechef och creativ director är Elin Kling och moderedaktör Columbine Smille.

Besök även tidningens hemsida här. 

Substainable Style



H&M har gjort en kollektion i ekologisk bomull och linne och med återvunnen polyester. Finns kläder för både dam, herr och barn och priserna är låga. Hundranittionio kostar klänningara, hänselbyxorna 399 kr och armbanden 49,50.


Vårkollektionen hos Topshop






pic: damernas värld

Har tidigare visat er deras vita plagg ur vårkollektion men här kommer alltså de färgstarka och mönstrade delarna. Vill ni se fler plagg gör ni det här.

Nästa: Modeveckor




pic: proenza schouler ss11, details and beauty.

Det är bara att inse att jag misslyckades med att visa er favoriterna från modeveckornas alla dagar i alla städer runt om i världen i höstas. Tanken var att jag skulle visa er alla bilder dagen efter men eftersom de byter stad direkt när det är slut på det ena stället så hann jag helt enkelt inte med. På måndag drar Stockholm Fashion Week iaf igång och jag ska verkligen göra mitt yttersta för att få upp bilderna så snabbt som möjligt på bloggen den här gången!

Vogue US February 2011






Kristen Stewart by Mario Testino.

Kristen pryder framsidan av amerikanska Vogue! Tycker hon ser bra ut och passar in trots att man inte är van att se henne såhär.

Vill du se en film bakom kulisserna kan du se det här.


Bimba & Lola



Dessa snygga smycken finns närmast att köpa i Spanien och Frankrike!

Elin Kling till Göteborg



Förmodligen kommer det se ut ngt liknande den 3:e feb..



pic: www.elinkling.net/stylebykling/

Elin Kling har besökt Malmö och Göteborg för att ge stylingtips, prata om sin kollektion och känslan när hon fick uppdraget att designa för H&M. Förmodligen kommer hon även att dyka upp i Stockholm inom de närmaste dagarna för att prata även där innan det är dags för hennes kollektionssläpp nästa torsdag. Klockan 10.00 slår de upp dörrarna och kollektionen kommer inte släppas online.

Karl Lagerfeld for Maison Michel SS11 Lookbook






pic: lookbooks.com/personalexander

Ett riktigt snyggt jobb och valet av modeller likaså! Kan berätta att delar av kollektionen kommer att finnas till försäljning på Opening Ceremony :)

Claudia Bradby


Silver bean pedant K19b, £54.

När blivande prinsessan Kate Middleton (som gifter sig med prins William nästa år) arbetade som inköpare på märket Jigsaw kom hon i kontakt med smyckesdesignern Claudia Bradby och tillsammans skapade de detta halsband.

Triss i Clutchar


Fashion by C 699 kr, Monki kommer till våren, Carin Wester 3100 kr.

Älskar verkligen den bruna från Carin Wester. I en tidning stod det att den kostade 560, i en annan 3100 kr, personligen tror jag mer på det sista priset ;)

Chris Habana


Chloé Spring 2011 Campaign








Iselin Steiro & Malgosia Bela by David Sims.

Verkligen min smak! Älskar de fina bilderna i ljusa toner :)

Made by Noemi



925 kr, 625 kr, 425 kr, 495 kr.

Snygga underkläder från designern Noemi Ivanova ser ni här. Kollektionen heter Golden Bat och är inspirerad av de fladdermöss Noemi minns från svarta nätter under barndomens somrar i södra Ryssland. Ni hittar dem här.

Christian Louboutin SS11








pic: carolinesmode.com/isabelle

Riktigt snygga kampanjbilder! Gillar speciellt bilden längst ned :)

Hermès - I Love My Scarf



Hermès har en webbsida helt tillägnad scarfen med inspiration och knyttips och bilder från London, Paris, New York och Tokyo. Kolla in sidan här.

YSL ringen



Snygg YSL-kopia för 260 kr hittar ni här.

Textil materiallära



Lite naturkunskapbaserad är den här boken som ni ser.


Ett häfte tillkommer boken där det står fakta om varje material.


Bara för att vi inte går i skolan så många dagar i veckan betyder inte att vi har det soft för det. Efter två lektioner ska vi vara på sidan 60 i den här jobbiga engelska boken där de förklarar alla material grån grunden. Hur man får tag i fibrerna i växterna eller hur man framstället fibrer på konstgjord väg.

Till huvudboken tillkommer det också ett tjockt häfte där det står fakta om varje material. På sidan till vänster finns en ruta där man ska klistra fast en tygbit i rätt material, men det får jag göra en annan gång, för idag ska jag läsa!

Grazia Italy










Michelle McCallum by Zoltan Tombor.

Gud vilka underbara vårbilder! Här skulle jag vilja vara just nu och bara ta det lugnt och koppla av. Kanske i Skottland eller på Island.

Jofama by Kenza SS11


Shorts 995 kr, Skinntights 3 995 kr, Jacka 2 495 kr.

Det blir nu tredje våren som Kenza släpper en minikollektion för Jofama. Plaggen släpps i slutet av januari och kommer säljas i Sverige, Danmark, Norge, Finland och i år även i Spanien. För att hitta din återförsäljare kolla här.


Rea på Fait


Everyday by Faith, 679 kr.

Nu klockan 18.00 börjar Faits rea i Borås. 30-75 % nedsänkta priser på alla hösten och vinterns kläder plus utvalda smycken och accessoarer.

Minikollektionen Waste



Härligt att de tar initiativet till att skapa nya plagg av resterna som blev kvar efter tillverkningen av Lanvinplaggen. Tummen upp för H&M!

Material Girl


pic: posh24

Nytt ansikte utåt för Madonna och hennes dotters klädmärke är Kelly Osbourne som kommer ta över efter Taylor Momsen. Bättre eller sämre tycker ni?

Nu börjar programmet Stylisterna



Ni missade väll inte första avsnittet igår? Gillade ni det? Nya avsnitt kommer komma på kanal5play.se varje måndag och torsdag framöver!

Pieces from Elin Kling for H&M


pic: elinkling.net/stylebykling/

Från och med nu kommer Elin Kling att visa ett plagg ur hennes kollektion varje dag och skriva lite om tankarna kring dem och vad hennes inspiration har varit. Här ser ni halsbandet som jag trodde var ett bälte först ;)

Jennifer Åkerman


pic: jennifer

Malin Åkermans syster, Jennifer, bloggar på Veckorevyn. Så om ni vill läsa om livet i Hollywood och följa med på fester och annat skoj ska ni kolla in den här.

Nelly Trend


pic: tjugosjundenovember

Nu är det strax februari och då kommer Nellys nya koncept Nelly Trend att börja säljas. Här ovan ser ni lite plagg från kollektionen och under de kommande månaderna kommer det finnas ett fyrtiotal plagg varje månad.

Böcker man gärna skulle vilja ha


1. Shopping Architecture now! av Philip Jodidio, 231 kr Adlibris.com. (världens coolaste butiksinredningar!) 2. Fashion Designers Sketchbooks av Hywel Davies, 267 kr Bokus.com. (skisser från bland annat Karl Lagerfeld och Vivienne Westwood) 3. Alexander McQueen: Genius of a generation av Kristin Knox, 195 kr Adlibris.com. 4. American Fashion Designers at home av Rima Suqi, 417 kr Adlibris.com. 5. Manolo´s New Shoes, amazon.com. 6. Kate Moss by Mario Testino. (bilder på Kate av den berömda fotografen finns i 1500 exemplar).

Acne Cypress High Heeled Jodphurs


3 795 kr.

Marie Claire US February 2011








Clémence Poésy by Tesh.

Clémence är skönheten från Harry Potter och Gossip Girl som vi ser i senaste numret av amerikanska Marie Claire. Hon har så himla fint ansikte den tjejen!

Speciella skor



pic: vanillascented

De här snygga skorna kommer från Maria van Nguyens gaderob. Märket heter Trippen och håller till huvudsakligen i Berlin. Du hittar märket här.

H&M släpper exklusiv kollektion på nätet


pic: damernasvärld

I början av mars släpper H&M en webbkollektion under namnet Inclusive. Kollektionen består av ett tjugotal plagg med mycket färg och feminina drag!

Nichole Richies senaste kollektion



Här har ni en förhandstitt på Nicholes vår och sommarkollektioner för i år!

Priserna på Elin Kling för H&M


pic: elinkling

Igår presenterade Elin alla priser på hennes kollektion för H&M och liksom de senaste designkollektionerna så får man bara köpa ett plagg av varje sort. Alltså inte tre silverkavajer, utan det är en som gäller!

Vita skinn-shorts, 799 kronor.
Vit clutch/väska, 399 kronor.
Klänning med med kedja i ryggen, 499 kronor.
Halsband, 199 kronor.
Greige, draperad klänning, 349 kronor.
Tvättad skinnjacka, 1499 kronor.
Vita, vida byxor, 399 kronor.
T-shirt, 99 kronor.
Mönstrad långklänning med slits, 799 kronor.
Silver kavaj, 699 kronor.
Silver kostymbyxor, 499 kronor.


Swedish Hasbeens gör skor för H&M


pic: elle

Nu har ännu ett spännande designsamarbete presenteras och det är alltså Swedish Hasbeens som kommer släppa sina skor i H&M:s butiker den 20:e april. Skorna finns i storlekarna 36-40 och kommer kosta 499 eller 599 kr.

ELLE UK February 2011








Chanel Iman by David Vasiljevic.

Maria Montazamis väskkollektion




pic: posh24

Nu har den svenska hollywoodfrun Maria skapat en egen väskkollektion som hon visade på Formexmässan i Älvsjö! Bältena som ni ser på bilden längst ned till höger är inte bälten, utan hundkoppel, och den stora väskan finns även i svart.

Stylisterna på kanal5play



På måndag är det dags och här har ni trailern!

Silvrig tröja


pic: fridafahrman

Just nu finns den här snygga tröjan på Weekday för 500 kr!

Scorett Cognac



Snygga skor som kommer i Scoretts butiker under våren!


Bjørg Jewellery




Älskar verkligen hans smycken. Så himla vackra och speciella.

ELLE Februari 2011



Svenska designer visar sina plagg i ett snyggt moderepotage!


Följ med hem till Carin Rodebjer!


Repotage om Pär Engsheden, designern bakom Viktorias klänning!


Tidningen kommer ut i butik idag!

Auktion av lyxmode och designväskor


pic: dv

Mellan den 9-13 mars kommer auktionsföretaget Bukowskis att ha en utställning under namnet Vintage och julveler. Där kommer man kunna gå runt och kolla på lyxmode, designväskor och smycken som man sedan kan köpa under en auktion som hålls den 14 mars.

Under förra årets auktion kunde du fynda plagg och smycken från Chanel, Lanvin och Louis Vuitton med priset som startade ifrån 500 kr upp mot 138 000 kr som det dyraste tinget gick för. Man kan alltså hitta riktiga fynd här, men vill du inte köpa så kanske du har några vintagekläder eller väskor som du har tröttnat på? I så fall ska du gå till antingen NK i Stockholm och i Göteborg den 12 och 13 februari och få dem värderade när Bukowskis kommer på besök!

Emma Wiklund börjar blogga



Nu har vår svenska modell börjat blogga för Damernas Värld!

Du hittar hennes blogg här.


FINSK



Älskar verkligen de här skorna. Har börjat se dem mer och mer i tidningar och på nätet nu och jag skulle väldigt gärna vilja ha ett par hemma i min skohylla!


Josephines galaklänning


pic: elle

Såhär såg alltså Josephines klänning ut på ELLE-galan och nu kan du dessutom buda på den på tradera! Storleken på klänningen är 38 och just nu ligger priset på 1 700 kr. Pengarna som klänningen säljs för kommer skänkas till UNICEF och samma summa kommer även H&M och ELLE att skänka till organisationen.

Budgivningen stängs 24 jan 20:00 och du budar här.


Inspiration


pic: sthlmstreetstyle

Vet att Lindex har ett sånt här bälte i sina butiker just nu så jag tänkte gå dit och försöka få tag på ett imorgon för jag tycker det är hur fint som helst :)

Kris Van Assche




pic: vanillascented

Älskar de här skorna och Maria van Nguyen är en av dem som har dem!

Bronsfärgade smycken


1,2,3. Weekday, Cheap Monday 100 kr. 4. Giles & Brother.

Dolce & Gabbana Summer 2011






Vlada, Nimue & Sara B.

Feminina plagg i vitt och svart med spets och glans ser vi till våren. Skulle väldigt gärna vilja ha de vita skorna eller klänningen längst ned till höger.

Inspiration


lorenasvensson.blogg.se

Det här tjejen är en av de bloggar som jag läser dagligen. Gillar hennes avslappnade och snygga stil som på bilden ovan. Kavajen kommer från H&M.

Cornelia Webb



Cornelia Webb är läkarstudenten som omskolade sig till smyckesdesigner och som i år står som vinnare i kategorin Årets accessoardesigner på ELLE-galan. Kolla in hennes fina smycken här.

ELLE-galan i bilder



Systerparen. Elin Lanto med Ida som sytt bådas klänningar. Till vänster Frida och Sofi Fahrman som lånat varandras väskor för kvällen.


Lisa Corneliusson och Marcella Mravec. Till vänster: Agnes Braunderhielm från galajuryn i supersnygg Alexander McQueenklänning och Benjamin Rask.


Dagmars VD Ebba Bucht och de tre systrarna som står för designern: Sofia Malm, Karin Söderlind och Kristina Tjäder. Till vänster: Chics Charlotta Flinkenberg och Hulda Andersson.





















pic: emma elwin, mathias nordgren, elle

Här är en samling favoritbilder från galan. Tycker speciellt om Agnes Braunderhielms klänning från Alexander McQueen och sen älskar jag ju Ida Sjöstedts klänningar som ni vet! :)

Utställning i skolan















I fredags när jag skulle gå hem möttes jag av en jättefin utställning som jag tog kort på för att visa er. Vet inte vilken klass det är som ligger bakom den men jag kan tänka mig att det är mode eller textildesignarnas verk! :)

Chiara Ferragni



Chiara
tillsammans med hon och hennes killes söta hund fångade Caroline Blomst och hennes kollega på bild för Stockholmstreetstyle!

DKNY Spring 2011 Campaign






Heidi Mount by Nathaniel Goldberg.

Vissa kampanjer gillar man, andra inte. Den här är en av det första alternativet. Gillar känslan av att man ser dem på stan och spanar in dem och att alla andra runt omkring är suddiga och nästintill osynliga.

Öppet hus på THS 29-30 januari



Om två veckor har vi öppet hus på Textilhögskolan då ni bland annat kommer att få gå in i labbet och kolla på den här rundsticksmaskinen. Ni kommer även att få lyssna på presentationer om vilka utbildningar som erbjuds hösten och vem vet kanske träffar ni även någon av era kommande klasskamrater?

För er som är intresserade av att gå på programmet modedesign eller textildesign så är det söndagen den trettionde som ansökningsuppgifterna släpps till dem.

Du hittar karta och alla tider som gäller här.


Bik bok´s nya vårkollektion


pic: chic

Alexandra Spencer från bloggen 4th and bleeker frontar även den här kampanjen som har fått namnet Texicana. I kollektionen hittar vi denim, mocka, western och bohochic i en blandning där tufft möter sött.

Inspiration


pic: fridafahrman

Kolla här vad en av deltagarna i programmet Stylisterna har gjort av sin gamla skinnjacka. Riktigt snyggt och kreativt! Nu är det förresten mindre än tio dagar kvar till premiären, ni ska väll kolla?

Therese Fredman


pic: elle

Här ser ni Therese Fredman tillsammans med hennes syster Emma som hon valde att ta med sig på festen. För er som inte har läst det tidigare på min blogg så går hon alltså på min skola och hon vann H&M:s design tävling och fick gå på ELLE-galan i sin egen kreation!

Alberta Ferretti Spring 2011 Campaign










Sasha Pivovarova by Paolo Roversi.

Helt underbar. Finns knappt ord. Älskar den.

Alla vinnarna från ELLE-galan


pic: elle

Vinnarna från ELLE-galan 2011 som hölls igår är följande personer.

Årets svenska designer: Carin Rodebjer.
Årets accessoardesigner: Cornelia Webb.
Årets bäst klädda kvinna är: Helena Seger.
Årets bäst klädda artist är: Petra Marklund.
Årets bäst klädda affärskvinna är: Stina Honkamaa.
Årets bäst klädda man är: Salem Al Fakir.
Årets modell är: Frida Gustavsson.
Årets fotograf är: Andreas Larsson
Årets stylist är: Mattias Karlsson.
Årets makeupartist är: Fredrik Stambro.
Årets hederspristagare är: Pär Engsheden.
H&M-stipendiet för nykomling inom design går till: Greta.
Årets look har: Elsa Billgren.
H&M-stipendiet för hållbarhet går till: Klättermusen.
International designer of the year is: Peter Dundas for Pucci.

Bilderna på alla vinnarna hittar ni här.


Nelly High Heels Party



Under januari och februari månad kommer Nelly att besöka åtta svenska städer med sitt succékoncept Nelly High Heel där alla tjejer och kvinnor som vet vad kärleken till ett par höga klackar innebär. Under kvällen minglar du i en skön miljö, omgårdad av deras vernissage fylld med Nellyskor samtidigt som de bjuder på drinkar. Skor till de 99 första tjejerna utlovas och välfyllda goodiebags till de 150 första! Dessutom kommer Telia att ordna tävlingar där en gäst i varje stad vinner en iPhone 4!

Växjö 14 januari. Jönköping 15 januari. Göteborg 21 januari. Gävle 22 januari. Stockholm 28 januari. Örebro 29 januari. Linköping 5 februari. Skövde 12 februari.

Du anmäler dig genom att skicka namn, antal och stad till [email protected].

Vogue China February 2011






Gisele Bundchen by Patrick Demarchelier.

Älskar verkligen stilen på kläderna. Så snyggt!

No Strings Attached



Tycker den här filmen verkar hur rolig som helst! Filmen hade premiär i LA i tisdags och i huvudrollerna ser vi Ashton Kutcher och Natalie Portman :)

Photography by Amel Kerkeni









Amel Kerkeni var bara 14 år gammal när hon fann sin passion i livet, foto, och sedan dess har hon fotograferat. Amel bor i staden Lille i Frankrike men hon reser ofta till huvudstaden för att hämta inspiration och såhär säger hon själv om sitt arbete: “- My artistic approach is essentially symbolic and expressive, and the creation of an atmosphere is my main motivation.


In Vogue Nippon Feb 2011 Issue




pic: hannelimustaparta

Hanneli har blivit plåtad av Mark Seliger för Vogue Nippon tillsammans med bloggarna Tommy Ton och Susie Lau (tjejen som är först ut i monki television som jag skrev om tidigare idag!). På fotot som kom med i tidningen bär Hanneli en klänning ifrån Christian Dior och den blåa är från Stella McCartneys resortkollektion.

PS1 Medium Leather


pic: carolinesmode

Caroline Blomst har införskaffat den snygga Proenza Schouler väskan som jag visat er tidigare och tycker om så mycket. Finns i många olika färger och andra varianter. Priset för den här ligger på 11 000 kronor enligt deras hemsida.

H&M Februari 2011


pic: nitrolicious

Här kommer mina favoriter från plaggen som kommer komma in till H&M under februari. Gillar speciellt den vita koftan som är lite kortare framtill, linnet med brottarrygg och så den vita kappan med skinndetaljer i kragen och vid fickorna!

Monki Television


pic: stylebubble.typepad.com

Idag lanserar klädkedjan Monki en webbaserad TV-serie kallad Monki Television. Serien kommer porträtterna modeintresserade tjejer från hela världen och varje månad kommer en ny inspirerande tjej att få visa upp sig. Först ut är modebloggaren Susie Lau, 26, från London. Susie driver sedan 2006 bloggen Style Bubble och en gång i veckan under perioden 13 jan-13 feb kommer ett nytt avsnitt med Susie att släppas på monki.com, youtube samt vimeo.

Du kan kolla på trailern här.


Specialgjorda Vagabondskor till ELLE-galan




pic: ellegalan.elle.se

Vagabond är en av sponsorerna till ELLE-galan och sedan ett par åt tillbaka så gör de specialdesignade skor till modellerna som går visningarna. I år är de vita, gjorda i denim och av modellen Korfu.

Ni hittar fler bilder från tillverkningsprocessen här.

Alexa Bag kopia


pic: fashiongirl

Den här väskan köpte Sofie på Åhléns igår och den är väldigt lik Mulberrys Alexa Bag. Så för er som tycker om den modellen men inte vill betala så mycket så har ni en mycket fin kopia här! (toffsen har hon köpt till och satt på)

Josephine Bornebuschs klänning


pic: elle.se

Här ser ni en skiss på hur Josephines klänning ser ut som jag skrev om i måndags! Ska bli kul att få se hur den ser ut på riktigt på fredag :)

COS öppnar i Sverige till sommaren


pic: elle

Som jag berättat tidigare så har H&M bestämt att öppna sin första COS-butik här i Sverige och det kommer ske redan till sommaren! Butiken kommer ligga på Biblioteksgatan och vi kommer bli det nionde landet som får kedjan till sig.


Marie Claire Turkey January 2011






Kira Mazura by Ayten Alpun.

H&M. The Story






pic: elinkling.net/stylebykling/

Idag visade Elin de här bilderna som tagits under arbetets och hon berättar också att när det börjar närma sig butikssläppet så ska hon skriva lite grann om hur tankarna gick från plagg till plagg och visar lite bilder från det. Spännande!

Mike & Chris Lookbook








pic: photography by zoe grossman via tobaccoandleather

Ett märke med mycket snygga kläder som drivs av maken Mike Gonzalez och frun Christine Park-Gonzalez. Gillar jackan på översta bilden skarpt!

Kimberlys sketchbook








pic: kimberly gordon of wildfox via knightcat

Nu blir det mer inspiration idag, fast den här gången konst. Jag älskar att måla men jag har aldrig varit bra på att rita människor och framförallt inte akvarell, men efter att ha sett de här önskar jag att jag kunde. Helt underbara!

Inspiration


pic: vanillascented

Kolla in den här snygga kreationen som Maria van Nguyen har skapat under året som gått! Wow om man ändå vore så duktig på att sy.

Året som gått


pic: columbine

Columbine Smille har gjort en mycket rolig årssummé med årets fem bästa köp, årets skönhetsprylar, årets finaste kommentar och en massa annat kul.

Kolla in den här.

Elin Kling for H&M. The Collection



Här ser
ni alla plaggen från kollektionen. Gillar den vita kuvertväskan och så den beiga draperade klänningen och den rosa med den öppna ryggen. Silverdressen vore inte heller fel. Vad tycker ni? Vilket plagg gillar ni mest?


Jimmy Choo lanserar parfym


pic: chic

Den här månaden lanserar Jimmy Choo sin debutparfym och ingen mindre än märkets chefdesigner Tamara Mellon hoppar in som modell och själv säger hon att det kändes som ett naturligt steg att göra en parfym eftersom Jimmy Choo numera är så mycket mer än bara ett par skor. Parfymen har doftnoter av bland annat päron, apelsin, tigerorkidé, toffeeoch patchouli.

För att få uppdateringar kring parfymen skriv upp dig här.

Marie Claire Italia January 2011






Auguste Abeliunaite by Taki Bibelas.

Plagg från Elin Klings kollektion för H&M



Fortsätter dagen med att visa ytterligare en bild på plaggen som Elin Kling har designat för H&M. De här fotona kommer från Columbine Smille som har sett alla plaggen i verkligheten och fått ta på dem och hon säger att varenda plagg är ett vill-ha till gaderoben! Visst låter det bra?

Förberedelser inför ELLE-galan 2011


pic: ellegalan.elle.se

På fredag är det dags för ELLE-galan 2011 och Josephine Bornebusch gör sitt tredje år som konferencier och här har ni en sneakpeak på klänningen hon ska ha på sig i år. ELLE:s eventchef Stina Samolov, som är den som driver galabloggen, berättar att den är lång och i sammet och supersnygg. Hon berättar även att den är designad av en i H&M:s designteam och att det är andra året i rad som H&M har sin interna tävling där vinnaren får specialsy en klänning.

Alla delar av redaktionen är i full gång med arbetet inför fredagen och Teresa Grundin, som är en av make-up artisterna på galan, kommer stå för sminket på inte mindre än tre visningar under kvällen och dessutom kommer hon sminka den andra, hittills topphemliga, konferencieren. Nu blir jag verkligen nyfiken!

Elin Kling designar för H&M








pic: damernas värld

Idag publicerade Elin Kling den glada nyheten att hon är H&M:s nya designpartner! För exakt ett år sedan fick hon mejl med frågan om hon var intresserade av att samarbeta med dem och nu har drömmen blivit sann. Kollektionen består av nio plagg och två accessoarer och är en modern, ljus och minimalistisk kollektion i färgerna vitt, svart, hud, silver och blått. Materialen kommer vara sidenmix, polyester, läder och bomullsmixar samt metallsmycken.

- Att vara den första som gör denna typ av svenskt samarbete med H&M känns otroligt smickrande och kul. Det har varit väldigt inspirerande att få arbeta så tätt tillsammans med H&M:s designteam och jag är väldigt nöjd med resultatet. Kollektionen är minimalistisk och rå, men med tydliga bohemiska inslag, något som speglar min personliga stil väl, säger Elin Kling.

Kollektionen lanseras i Sverige den 3 februari och kommer säljas i tio utvalda butiker runt om i lander. Sthlm: Hamngatan 22, Drottninggatan 56, Sergelgatan 1, Götgatan 36, Kista Galleria. Göteborg: Nordstan, Kompassen. Malmö: Gustav Adolfs Torg 2, Södra Förstadsgatan 20. Uppsala: Svartbäcksgatan 4.


Vår butik Alessandra



Såhär ser vår logga ut!


Vår butik har en industrikänsla med väggar som bilden längst upp.




Bodkin, Malene Birger, Pamela Love, Sass and Bide är några vi valt.




Här har ni vår ena långsida.


Såhär ser det ut vid kassan.




Butiken kommer redovisas imorgon i form av en powerpointpresentation inför klassen och som jag har skrivit tidigare så kommer vi även att ha en vernissage med start vecka 5. Då kommer jag visa er mer detaljer och bilder på hur vi har tänkt att allt ska se ut. Hade varit väldigt roligt om man kunde få se hur butiken hade sett ut i verkligheten också och vem vet, kanske föds en idé nu hos någon i vår klass som sedan kommer att förverkligas i framtiden! :)


Inspirationsvägg


pic: josephine aune

Jag är riktigt sugen på att skaffa mig en egen moodboard efter att jag sett Josephines! Har dock inte så mycket plats på väggarna för det just nu utan jag får nöja mig med att pimpa min kalender så länge.

Inspiration


pic: thilda by mira berglind/365days.devote.se

Kan inte sluta förundras av deras vackra bilder. Riktig inspiration.

Snyggt datorfodral



Datorfodral från P.A.P. Accessoaries. Ni hittar den på Modefabriken i Borås.

Blake Lively är Chanels nästa ansikte


pic: posh24

Blake Lively har blivit utsedd av Karl Lagerfeld att fronta den nya kampanjen för väskan Mademoiselle. Kampanjen kommer lanseras i mitten av mars och då kommer även en tillhörande hemsida att öppna.

Sandaler från Balenciaga






pic: carolineblomst

Tänkte avsluta dagen med att visa ett par fräcka skor som kommer stå i skyltfönstret i vår påhittade butik i skolan som vi ska presentera nu på måndag inför klassen. Jag är den som ska prata om vårt sortiment och de märken vi har valt till vår butik och förrutom de här skorna kommer vi ha en Alexander McQueen clutch med fransar samt ett armband från Pamela Love. Ska visa er fler bilder på våra produkter på söndag då vi ska samlas och sätta ihop våra planscher med information och bilder på vår butik som heter Alessandra.

Väskor från Mulberry



Som ni såg på kampanjbilderna jag visade igår så kommer det finnas en hel del snygga väskor till våren. Dock finns inte alla på bild än, hittade inte de snygga ljusblåa exempelvis, men samlingen här ovan är en blandning av det som finns till försäljning nu och det som snart kommer in. Har ni någon favorit?

Filippa K Spring 2011 Campaign










Katrin Thormann by Camilla Åkrans.

Älskar verkligen Filippa K:s kampanjbilder inför sommaren. Helt ljuvliga och det är svårt att inte drömma sig bort mot en solig och varm dag utan några som helst måsten då man bara kan leva i nuet.



Art Director: David Hägglund, Studio David Hägglund
Make Up & Grooming: Fredrik Stambro, Agent Bauer 
Hair: Ali Pirzadeh, Link Details
Creative Coordinator: Sofia Hägglund, Filippa K
Project Manager: Irina Nirland, Filippa K
Production: Karin Lund, Lund Lund
Film editor: Stefan Ström, Utopia People
Music: Love Is A Burning Thing

Fyndtips




pic: blog.mulberry.com

De här två små väskorna finns med på NK:s rea i Göteborg. Kostar 1 250 kr istället för 1 790 kr. Gillar den översta skarpt!

Mulberry Spring 2011 Campaign










Lindsey Wixson & Nimue Smit by Tim Walker.

Jag känner mig riktigt sugen på en ljusbrun eller ljusblå väska till våren. Har suttit och kollat igenom Mulberrys nya sommarväskor och frågan är om jag inte hellre vill ha en av dem än Balenciaga clutchen som jag såg inne på NK Access härromdagen. Tänkte visa er lite personliga favoriter under morgondagen!

Flair December 2010










The Party by Bruno Dayan.

Tycker de här bilderna fångar höstkänslan väldigt bra och trots att jag bara vill att det ska bli vår nu är ändå hösten min absoluta favoritårstid. När man fortfarande kan gå utan jacka och när varma vindar flyger genom ens hår och löven är påväg att börja falla.

Smycken från vårkollektionen


Halsband 99 kr, ring 49,50 kr, halsband 129 kr.

Nu finns dessa smycken till försäljning på H&M:s hemsida!

Inspiration






pic: jakandjil

Jag älskar bilder där fotografen zoomat in detaljerna!

Silvriga cuffs



Ytterligare ett par cuffs. De kommer från CC Skye och kostar 1599 kr!

L´Officiel Ukraine January 2011






Mariana Idzkowska by Justin Wu. Creative Consultant by Simon Gensowski.
Hair by Chiao Shen. Make-Up by Damian Garozzo.

Älskar klänningar som ni vet och sen gillar jag verkligen kombinationen av nästan osminkade ögon tillsammans med markerande bryn och ett mörkt läppstift. Riktigt snyggt!

Outfits 2010


pic: elinkling

Personligen tycker jag att Elin är en av dem som klär sig allra bäst i Sverige. Hon har en egen stil och vågar testa på nya saker som ingen annan gjort, och tyckts alltid lyckas. Nu har hon gjort ett outfitinlägg med hennes favoriter ifrån året som gått, månad för månad. Du hittar dem här.

2010: The Year in Fashion.






pic: jakandjil.com/blog/

Nu kan du hitta en mängd olika bilder från året som gått hos Jak and Jil. Han har valt att dela upp dem i olika delar och än så länge har han lagt upp två.

Thomas Sabo utökar



Smyckesdesignern har utökat sina produkter till ett doftljus, en parfym och ett lippgloss. Priserna ligger på mellan 150 kr upp till 490 kr. Riktigt söta om ni frågar mig! Just nu har tidningen Chic en tävling där du kan vissa dessa produkter och allt du behöver göra är att svara på en fråga och berätta vad ditt nyårslöfte är!

Du anmäler dig till tävlingen här.

Emma Watson designar igen


pic: emmawatson.com

Emmas nya samarbete är med designern Alberta Ferretti som hon kommer göra en ekologisk kollektion för. Det var efter hennes arbete med People Tree som hon blev tillfrågad att göra något liknande även för dem och självklart tackade hon ja! Kollektionen kommer släppas nästa vår och såhär svarade Emma när US Magazine frågade henne vad hennes inspiration har varit: "very classic; very 60s Jane Birkin".


Rea på Jolina


pic: hunkydory

Nu kommer här ett tips till alla Boråsare! Imorgon klockan 06.00 startar butiken Jolina sin rea och jag har höga förväntningar. Brukar alltid komma hem med flera plagg, att enbart köpa ett är svårt, för de har halva priset även på plagg som inte är säsongsbundna så jag tycker verkligen att ni ska ta er en sväng dit :)

Ni kan läsa mer om vilka märken som finns här.

RSS 2.0