Imorgon kommer bli den roligaste dagen..



.. under de två kommande veckorna sa programchefen till oss idag. Medtag nål, tråd, sax och en tygbit på 1 x 1,5 m. Kommer bli minst sagt spännande för jag har hört rykten om att vi ska skapa våra egna kläder som vi ska visa på en modevisning men det återstår att se ;)


H&M:s nya gästdesigner



Vem hoppas ni designar nästa samarbete med H&M? Många hoppas på något stort modehus, även jag, och nu har h&m spridit ut filmer på nätet med ledtrådar över vem/vilka det är. Somliga tror nämligen att det är två stycken som kommer vara gästdesigner och namn som Carolina Herrera och Tomas Maier är några som dykt upp.. men vilka det blir avslöjas den 9:e sept!

Se fler videos här.

Det händer verkligen saker hela tiden







Nu är andra skoldagen över och det är verkligen mycket att ta in. Till en början fick vi en introduktion över vad Textilhögskolan står för och sen fick vi träffa programchefen över vår linje. Därefter fick vi göra små kollage över hur vi ser på Borås (visar er en bild på dem imorgon) och efter det blev det studiebesök på Konstmuseet och som avslutning brännboll och grillning på Almenäs.

Varm dag men väldigt kall kväll

Nu går jag och lägger mig efter en lång dag. Var som sagt i Borås igen ikväll och vi hade lite förfest på Textilhögskolan och sedan gick vi till alla de andra eleverna på en innergård vid den vanliga högskolan. Var dock inte så jätteroligt (var bara 4-5 st ifrån vår klass som kom och då är jag inräknad) så jag åkte hem ganska tidigt och tur var väll det för jag är jättetrött!

Imorgon blir det brännbollsturnering och grillning på kvällen :)


Det var mindre nervöst än vad jag trodde

Nu är första skoldagen avklarad! Har varit mycket väntande och köande idag, då alla nya elever skulle på en introduktion i Folkets hus på morgonen och därefter hämta ut sina passer-och lånekort. Efter vi ätit lunch (som studentkåren bjöd på) så fick vi en rundvandring i lokalerna, både i den vanliga högskolan och på vår egna skola, och därefter fick vi faktiskt åka hem.

Nu ska jag skynda mig att byta om för kl 6 ska vi samlas för ikväll blir det fest!

Första skoldagen är imorgon


pic: Ashley Olsen via little plastic horses

Ledsen för lite dålig uppdatering idag och igår, men jag har haft fullt upp att förbereda inför skoldagen imorgon. Känner mig ganska nervös nu faktiskt, så vi får se om jag somnar.. Vet en tjej som ska gå på samma skola och en som ska gå samma linje (såg henne på nätet) och sen vet jag en som sökte till utbildningen, men jag vet inte om hon kom in.. Hmm nu ska jag bums i säng så jag är pigg inför imorgon, önska mig lycka till!


Fårskinnsjackan


1. H&M 299 kr. 2. Jofama 3 495 kr. 3. H&M. 4. Topshop 1 762 kr. 5. Acne 7 475 kr. 6. Asos 1 382 kr. 7. La Redoute 899 kr. 8. Asos 1 267 kr. 9. Topshop 700 kr. 10. Lindex 799 kr. 11. H&M 1 999 kr. 12. Lindex. 13. H&M.

Här är en samling fårskinnsvarianter till er som tänkt införskaffa en i höst! Den bruna från Lindex är den som jag köpte och som jag har visat på bild och finns alltså inte kvar att köpa i affären, men den kan kanske dyka upp på nätet. Däremot så har den svarta inte kommit ut än och inte heller ngn av hm jackorna (förrutom på nätet), så håll utkik!


Snygga ting kommer i tre


Bianco 1 000 kr.

Snygga boots
för er som vill ha den här modellen i höst men inte vill betala för mycket!

Inspiration



Superfin vardagsoutfit där budget och lyx är blandat så allt ser dyrt ut! Miina bär skor fr Acne, byxor fr hm, vintage jacka och t-shirt och väska från Wang.

Acnekopior hos budgetaffärerna


1. Scorett 1 199 kr. 2. Bianco 500 kr. 3. Scorett 499 kr. 4. Scorett 599 kr.

Finns många snygga varianter på Acnes skor som kostar strax under 3 tusen!


Massvis av festkläder på H&M i höst


pic: glamour

Efter klänningskollektion By Night i sep så ska det komma ytterligare fler festkläder till butikerna och några av dem är plaggen ovan. Gillar den vita kavajen och de röda byxorna väldigt mycket och eftersom inget datum är bestämt än så är det bara att vänta och se!

Alexa Chung släpper kollektion








pic: glamour

Det har länge pratats om att Alexa Chung borde göra en egen kollektion och nu är det snart dags. I september släpps hennes första tillsammans med Madewell som innehåller bl.a. sammetsshorts, kappor, klänningar med rundade kragar och blazers. Alexas absoluta favoritplagg är blusen med svarta prickar på som hon har på kampanjbilden ovan.

Tyvärr skeppar de inte internationellt, så enda sättet är att åka till Amerika!

Smyckesserier med skalbaggar





Bottega Veneta har skapat en lyxig smyckesserie med skalbaggar! Finns att köpa hos net-a-porter och som ni ser ovan finns det ett halsband, ett armband, ett par örhängen och två ringar till försäljning! Tycker du däremot att smyckena på den andra bilden är snyggare så kan jag berätta att det är halsband från Jane Aldridge och hennes väns kommande smyckeskollektion och om du är intresserad av att beställa dem så kontaktar du Jane här.

H&M mönstret alla vill ha



För en månad sedan berättade jag att de här tightsen hade kommit ut i butiken och för er som inte fick tag på dem då så kan jag berätta att de nu finns att beställa på deras hemsida för 149 kr. Och alla storlekar finns kvar än :)


Idag öppnade KICKS sin webbshop



Idag öppnade KICKS sin webbshop och blir därmed Sveriges första auktoriserade nätåterförsäljare av exklusiva varumärken så som Clinique, Biotherm, Lancôme och MAC. Eftersom KICKS har 137 butiker runt om i landet med närmare 200 varumärken och över 10 000 produkter i sitt sortiment så har de inte kunnat erbjuda sina kunder allt detta på ett och samma ställe, men det är något som nu är möjligt i och med deras webbshop. Där kan du välja att få din leverans till närmaste KICKS-butik utan att behöva betala någonting för det!

Vid köp över 600 kr ingår frakten, annars kostar den 49 kr.

Interview September 2010










Blake Lively by Craig McDean.

Annorlunda och het plåtning med Blake!

Proenza Schouler inspirerat


Även Monki kör på mönstrade byxor i höst. För 350 kr blir de dina!

Sthlm Fashion Week: Camilla Norrback SS11








pic: Kristian Löveborg/mercedesbenzfashionweek.se

Väldigt ren och stilfull kollektion med många fina detaljer och skärningar! En personlig favorit till mig är volangkjolen på bild fyra, så söt!

Om några veckor börjar säsong fyra



Någon mer än jag som längtar?

Sthlm Fashion Week: Ida Sjöstedt SS11










pic: Kristian Löveborg/mercedesbenzfashionweek.se

Ida Sjöstedt har alltid varit en personlig favorit till mig, då jag älskar hennes tyllklänningar och fina detaljer, och den här kollektionen gjorde mig inte besviken. Älskar klänningarna på bild nr 2, 5 och 7. Superfint!

H&M By Night Collection








pic: nitrolicious

Nu har bilder kommit ut från H&M:s festkollektion och jag tycker den gröna enaxlade klänningen är väldigt fin. Ska bli spännande att se hela kollektionen!

Plaggen kommer ut i butik i september.

Ida Sjöstedt designar för JC








pic: jc

I höst lanserar JC sitt tredje samarbete under konceptet JC+ och den här gången är det svenska designern Ida Sjöstedt som har skapat en minikollektion för höstens fester. Kollektionen kommer innehålla tre klänningar och ett par tights i typisk Sjöstedt-anda med tyll, spets och sammet. Klänningarna kostar 499 kr och tightsen 249 kr.

Kollektionen kommer finnas på utvalda JC-butiker den 3 november.

Sthlm Fashion Week: Stylein SS11








pic: Kristian Löveborg/mercedesbenzfashionweek.se

Gillar det stilrena hos Stylein och att de alltid har så fina kläder trots att deras kläder egentligen är ganska vanliga. Tycker om alla deras detaljer och hur de förändrar plaggen till att bli något extra!

Inspiration


pic: via hanneli

Egentligen är det ingenting märkvärdigt med outfiten, men jag tycker ändå att den är hur fin som helst. Välskött och fint hår gör verkligen mer än vad man tror och jag gillar hennes målade läppar!

Sthlm Fashion Week: Filippa K SS11












Pic: Kristian Löveborg/mercedesbenzfashionweek.se

Älskar verkligen deras sommarkollektion! Allting känns så rätt och Dorothea ska vi inte prata om, hon är ju helt underbar!


Fall 2010 Campaigns


Burberry.


Roberto Cavalli.


Stella McCartney.


Filippa K.


D&G.


Louis Vuitton.


Prada.


Versace.


Valentino.


Escada.


Hermès.


Paul and Joe.


Freesoul.


Mulberry.


Stefanel.


Alberta Ferretti.


Guess.


Blanco.


Day Birger et Mikkelsen.



Proenza Schouler.


Alexander Wang.


Aquascutum.

Hösten börjar närma sig med stormsteg och här kommer mina favoritkampanjbilder!

Hur skulle du helst vilja klä dig av bilderna ovan?


Repotage från Sthlm Fashion Week



Som många kanske redan vet så tog Ann Ringstrand och Stefan Söderberg hem Guldknappen 2010 med sitt märke Hope, men vad ni kanske inte vet är att Ann har utbildat sig till designer på Textilhögskolan, liksom avgångseleverna som intog scenen i tisdags på Stockholm Fashion Week.

I både GP och Borås tidningen har det stått om modeveckan och i artiklarna ovan kan man läsa om Isabella Pehrsson som tog studenten i våras och som nu driver märket Bella o Bastian. Basplaggen i hennes kollektioner består ofta av veckade och draperade plagg som återkommer varje säsong även om temat har ändrats. Isabella säger att temat den här sommaren har varit luffare, till vintern blir det barock, och nästa års sommarkollektion som hon nu har visat upp har temat beduin. Bella och Bastian präglas av ett unisextänkande och är lösa och lediga utan att vara stora och de passar många.

Visningen skedde på Fashion 12, ett forum för nya designers.


Ytterligare en tjej som har gått klart sin utbildning och jobbar på sitt eget märke är Josefin Strid som också visade upp sin kollektion på Fashion 12 under modeveckan. Även hon har ett unisextänkande och Josefin avviker verkligen från det normala då hon klär damiga tyger på killar som ni kan se på videon nedan.



Avgångselevernas modevisning i tisdags blev en stor succé och Elin Sundling, som var en av de elva studenterna, berättar att det var många som kom fram och sa att visningen höll en mycket hög nivå. Samtliga designers namn: Sara Andersson, Johanna Milvert, Elin Klevmar, Emelie Johansson, Stina Randestad, Jennie Siljedahl, Elin Sundling, Ellinor Nilsen, Charlotta Mattson, David Söderlund och Helena Quist.










pic: Berns salonger by Kristian Löveborg.

Mulberry for Target




pic: nitrolicious

Fler bilder har kommit ut på Mulberryväskorna som kommer säljas i Targets butiker och på deras hemsida. Tycker axelväskorna ser fina ut, men förhoppningsvis kommer det bättre bilder lite längre fram!

Priserna från vänster: $49,99. $34,99. $14,99. $29.99.

Textilhögskolan i Borås






pic: Berns Salonger, Kristian Löveborg

Eftersom några av er har frågat mig angående högskolan och programmet jag ska börja på till hösten så tänkte jag berätta lite om det. Totalt finns det 8 utbildningsprogram på skolan, 2 masterutbildningar och fyra magisterutbildningar. Mitt program heter Butikschef med inriktning textil och mode och är ett 2-årigt program som är framtaget i samråd med detaljhandelsbranschen för att uppnå kraven som ställs i dagens butiker.

Utbildningen är uppdelad i två huvuddelar, en textilrelaterad där man får baskunskaper om textila material och tillverkning, och en företagsekonomisk del med inriktning på detaljhandelsverksamhet och ledarskap. Andra kurser som ingår i programmet är inköp, juridik, logistik och säkerhet. För de som vill få praktiska erfarenheter från butikschefsarbete finns det utrymme att under 5 veckor få ha praktik hos ett företag.



På Textilhögskolan går många duktiga modedesigners och idag kl 12.00 visade tredjeårseleverna upp sina examenskollektioner på Stockholms Fashion Week (bilderna längst upp på inlägget) och i september flyger de över till London för att visa dem även på London Fashion Week.

Under modeveckan i Stockholm hade 6 finalister valts ut till tävlingen Mercedes-Benz YFI Awards 2011 och nyexaminerade Elin Sundling från Textilhögskolan var en av finalisterna. Tyvärr vann hon inte priset, som var att få skapa en ny kollektion för att visa upp på Fashion Week i Sthlm i februari nästa år (värde 100 000 kr), men förra året vann Helena Quist priset och hon tog sin examen från Textilhögskolan i år.

Elin Sundlings kollektion "I paint myself into a corner".


Chanserna att få jobb direkt efter sin utbildning från Textilhögskolan är mycket stora. Exempelvis vet jag en tjej som har gått min utbildning (2-åriga programmet utan att välja till master) som nu jobbar på chefsavdelningen på Filippa K i Stockholm och jag vet dessutom butiker som ser det som en mycket stor merit och även säger till sina anställda att gå den.

Och för er som drömmer om att jobba som modeassistent på en tidning så kan jag berätta att DV:s nya assistent Linda-Katarina Anderberg har gått på Textilhögskolan så du har verkligen möjligheten att bli vad du vill efter dina studier här. Hoppas att några av er blev intresserade och sugna på att välja skolan i framtiden och är ni inte riktigt säkra kan ni alltid följa mig och min utbildning här på bloggen för jag kommer skriva så mycket jag bara kan om allting som händer längs vägen!

Mer information om varje program hittar ni här.


Mulberry for Target


pic: nitrolicious

Kommer ni ihåg samarbetet mellan Mulberry och Target som jag pratat om tidigare? De kommer fortfarande att ut i Targets butiker och på deras hemsida den 10 oktober och säljs fram till den 24 december, men för er som är riktigt sugna så kan jag berätta att det går att få tag på den innan..

Den 20 aug kommer du nämligen kunna köpa utvalda saker från kollektionen på shoppingsajten Gilt.com. 36 timmar har du på dig och vill du ha en inbjudan till Gilt så klickar du här.


Inspiration


pic: facehunter via anywho

Gillar verkligen hennes stil, känns avslappnad men ändå genomtänkt och snyggt med fransarna på hennes strumpor!

Streetstyle: Siri


pic: sthlmstreetstyle

Gillar verkligen hennes outfit. Spännande klänning!

Ny bokserie: Mörkrets varelser



Nu har vampyrtrenden nått förlaget Harlequin och just nu finns den här boken ute i butikerna som är skriven av bland annat Charlaine Harris (författaren bakom Treu Blood). Från och med november utökas serien Black Rose med två extra titlar varje månad som inte bara handlar om vampyrer, utan också om varulvar och andra ljusskygga varelser!


Vivienne Westwood för Lee



Nu lanserar Vivienne Westwoods underlinje Anglomania en jeanskollektion tillsammans med Lee. Inspirationen till kollektionen, som rymmer allt från baggy till superslimmade modeller, har hämtats från Westwoods punkiga 70 & 80 talsarkiv.

Jeansen kommer bl.a. att säljer på net-a-porter.com.

Stockholm Fashion Week


pic: fashiontoast

Idag kl 09.00 startar modeveckan i vår kära huvudstad och en av alla som ska dit är Rumi Neely (bilden ovan). Tror att det kommer att bli grymt och det är verkligen synd att man inte är på plats för det kommer hända en massa saker förutom alla visningar. Exempelvis kan du bli fotograferad och delta i ELLE:s stora tävling Sveriges Bäst Klädda Vanliga Kvinna (går att anmäla sig på nätet också, hur läser du här) där priset är ett vinstpaket värt 50 000 kronor!

Du kan också besöka ELLE:s POP UP STORE på Biblioteksgatan 10 där du kan ta en fika och lyssna på roliga föreläsningar och intervjuer (schemat för veckan hittar du här). Och sist men inte minst kan du besöka Fashion Night den 19 augusti mellan kl 17 och 22 då utvalda butiker i Bibliotekstan och området kring Stureplan har kvällsöppet. Hos varje butik finns dessutom specialerbjudanden och vill du ha kartan i handen så finns den i en minitidning som du kan hämta på Elle:s Pop Up Store (kartan på nätet och specialerbjudanden hittar du här).

Pilotglasögon från Alexander McQueen


Hur snygga är inte dessa brillor från Alexander McQueen? Kostar 3 000 kr och kommer i fyra färgställningar: guld, brunt, svart och gråmetall!

Copenhagen Fashion Week: 14 aug








American Retro SS11.




Designskolen Kolding (BA) SS11.

Photographer is Copenhagen Fashion Week.

Copenhagen Fashion Week: 13 aug






Jesper Hövring SS11.






S´nob de Noblesse SS11.






Ils of Norway SS11.




Moods of Norway SS11.






Minimarket SS11.






Wackerhaus SS11.












By Malene Birger SS11.




Ivana Helsinki SS11.

Photographer is Copenhagen Fashion Week.


Inspiration




pic: sthlmstreetstyle

Skulle väldigt gärna vilja ha en stor clutch som syns. Den lila hade suttit fint!

Copenhagen Fashion Week: 12 aug




Designskolen Kolding SS11.






Teko SS11.




Heering/Lars Wallin SS11.




Peter Jensen SS11.




Margit Brandt SS11.




Stylein SS11.


Bruuns Bazaar SS11.




Munthe plus Simonsen SS11.




Stine Goya SS11.


Noir SS11.

Photographer is Copenhagen Fashion Week.


Shoppingtips från H&M


1 499 kr.


599 kr.


49,50 kr.

En ny påfyllning av de ljusbruna skinnjackorna har kommit in och den finns även i svart för den som vill ha det!

Copenhagen Fashion Week: 11 aug






The Danish Design School Graduate show SS11.




Karen By Simonsen SS11.




YDE SS11.




Spon Diogo SS11.




Rützou SS11.




BZR SS11.


Bllack Noir SS11.

Photographer is Copenhagen Fashion Week.


ELLE September 2010



Höstens trender och måsten!


Stor intervju som hjälper dig att välja i höst!


Till tidningen medföljer den efterlängtade trendbibeln för hösten 2010!


Tidningen kom ut i butik i tisdags!

Copenhagen Fashion Week


pic: caroline blomst

På min födelsedag den 11 augusti drog modeveckan igång och som vanligt tänkte jag visa lite personliga favoriter från visningarna varje dag. Ligger dock lite efter nu i och med att jag fyllde 20 samt var upptagen igår, men det tar jag igen!

Rock Owens kopia


Caroline har orginaljackan (den till vänster här nedanför).






Är du sugen på den här jackan så finns den nu att köpa i Lindexbutiker för 599 kr. Lite bättre än orginalet som går loss på hela 15 900 kr!

Lindex shearlingjacka



Nu har fårskinnsjackan à la Burberry Prorsum kommit in! Jag köpte min idag och vill ni också ha en får ni skynda er för det finns inte många kvar!

Det kommer inte heller komma en påfyllning sa personalen.

Glamour september 2010



Massvis av sidor med höstmode!


Riktigt bra skönhetstips!


Passa på att få ordning på gaderoben innan hösten kommer!


Tidningen kom ut i butik i måndags!

Charlotte Perellis accessoarer








Styling: Charlottes syrra Kina. Pic: Carlos Norlén.

I senaste numret av CHIC finns det ett repotage om Charlotte Perellis favorit accessoarer och jag älskar sånt! Att få kika in i en gaderob som tillhör en person man ser upp till är verkligen en dröm. Har alltid gillat Charlotte och man kan ju inte låta bli att bli avundsjuk efter de här bilderna..

Köp tidningen för att läsa intervjuen och veta vilket hennes favoritmärke är!

Elle Greece September 2010












Lucia by Dimitris Skoulos.

Annorlunda och mycket snygga bilder!

Vogue Paris August 2010










L´hiver Avant L´hiver by David Sims.

I augustinumret av Vogue Paris så kör de på stort, hela 65 sidor med höststyling från de största modehusen där modeller som Frida Gustavsson och Daria Werbowy medverkar! Mycket lyckat :)

Sabina and Friends öppnar i Stockholm



Grundtanken med Sabina och Friends är att deras kunder alltid ska ha en ny och uppdaterad gaderob till ett bra pris. Plaggen som finns att hyra håller hög kvalité och är dyra att köpa in och även svåra att få tag på eller inte finns i Sverige. Exempel på märken är Sass and Bide, Paul and Joe, Prada, Cavalli och Tory Burch.

Att bli medlem kostar 500 kr och sedan väljer man ett abonnemang som passar en själv där man fåra hyra ett visst antal plagg per månad till ett visst pris.

För mer information och kontakt klicka här.

Gina tricot kopierar






pic: style, elin kling, caroline blomst.

Vill man få Balmain eller Givenchy looken från deras sommarkollektioner och kanske inte fick i tag på t-shirten hos Topshop eller kavajen/byxorna från H&M så kommer alltså Gina Tricot med liknande plagg. Plåtningarna med modellen har Caroline Blomst hållt i och jag har ingen aning när kläderna kommer ut i butiken, men kanske att det kommer upp på hennes hemsida så småningom!

Alexa oversize bag




pic: hanneli mustaparta, frida fahrman, olivia palermo

Jag blev så grymt avis på Frida Fahrman som har köpt exakt en sån Alexabag som jag vill ha! Skulle kunna tänka mig att belöna mig själv med en till Mulberryväska efter jag har jobbat så hårt ett år.. men nej har lovat att jag måste hålla bättre i mina pengar nu men jag kan inte låta bli att bli avundsjuk!

I höst kommer Mulberry släppa en limited edition för Target! :)

Den som skulle kommit ut för några veckor sedan





Kommer ni ihåg den här ljusbruna skinnjackan från H&M som jag har pratat om nu ett tag? Såg alldeles nyss att Isabelle hade köpt sin den 27 juli och det fanns bara två kvar då. Gjorde en chansning och ringde till Nordstan men tyvärr var alla redan slut. Fanns bara kvar i svart, sån otur!

Update: Finns ingen kvar i ngn av butikerna i centrum :/

Taylor Momsen for Madonnas Material Girl











Och så lite bilder från fotograferingen.











pic: nitrolicious and marcys

Idag är första dagen man kan köpa kläderna i Madonnas kollektion Material Girl. Har helt glömt bort att berätta för er att det var Taylor Momsen som är ansiktet utåt för kampanjen (förra inlägget jag skrev hade det inte avslöjats ännu) och nu kan man alltså köpa kläderna online och i alla Marcys butiker!

Alla plaggen hittar ni här.


ASOS Magazine August 2010
















Olivia Palermo.

Jag har aldrig gillat The Hills och tjejerna som är med, men varje gång jag har kollat (tre fyra gånger när jag zappat över) så har inte Olivia varit med och därför förknippar jag inte henne med den serien. Tycker att hon är så otroligt vacker och har en grym klädstil och jag gillar verkligen de här bilderna!

Jeans


1. Gap. 2. Bruno Frisoni. 3. Åhléns. 4. H&M. 5. H&M fashion against aids. 6. Cheap Monday. 7. Cheap Monday. 8. Weekday. 9. Mulberry Bayswater. 10. Cheap Monday. 11. Samsoe samsoe. 12. Opening Ceremony. 13. Mulberry. 14. Talullah tu.

RSS 2.0